Kårpriset är Studentkåren Malmös sätt att motivera, belöna och inspirera Malmö Universitets studenter till ökat engagemang utanför studierna, både sett till studiesocialt och utbildningspolitiskt engagemang.

Priset består av ett stipendium samt ett diplom för arbetet man har utfört. Kårpriset delas årligen ut under slutet av vårterminen till medlemmar i Studentkåren Malmö vid Malmö Universitet, och består av 10 000 kronor uppdelat på stipendier för insatser från enskilda studenter på 2 500 kronor var, eller gruppstipendium på 5 000 kronor för grupper av studenter som genomfört ett gemensamt främjande arbete. Varje mottagare av kårpriset får även ett diplom signerat av ordförande där motiveringen på varför de vunnit finns inskrivet. På grund av uteblivna nomineringar kunde inga grupper väljas ut i år utan priset delades upp till tre individuella priser.

Priset är avsett för att premiera de studenter som har engagerat sig utöver sina studier för att bidra till en förbättring för studenter på Malmö Universitet, och får användas hur pristagarna anser lämpligast. Ifall ett pris delas ut till en grupp av studenter ansvarar dessa för att fördela eller använda prissumman hur de anser lämpligast inom gruppen.

Priserna delades ut under Kårens sommarsittning den 26 maj.

Kriterier

  • Har studenternas engagemang inneburit kortsiktiga eller långsiktiga förbättringarför en studentgrupp på Malmö Universitet? Extra meriterande är ifall engagemanget bidragit till kortsiktiga eller långsiktiga förbättringar för hela studentpopulationen.
  • Har studenten varit engagerad inom utbildningspolitikenantingen inom Malmö Universitet eller på nationellt plan? Exempel på former av utbildningspolitiskt engagemang är att sitta som studentrepresentant i utbildningsnämnden på sin fakultet, inom sitt programråd eller inom en kommitée på nationellt plan, exempelvis genom SFS.
  • Har studenten varit engagerad inom studiesociala aktiviteterinom eller utom Malmö Universitet och Studentkåren Malmö? Exempel på studiesocialt engagemang är volontärt arbete inom Studentkåren Malmös studiesociala aktiviteter, engagemang under insparken,  inom Studentkåren Malmös föreningareller mentorskap inom Näktergalen.
  • Har studenten varit engagerad utanför Universitet- och kårvärlden? Meriterande för kårpriset är engagemang som har påverkat på studenter i Malmö och Malmö Studentstad positivt.

Vinnarna och motiveringar

Bouchra Chahbar

Motivering

Bouchra symboliserar till fullo andan av engagemang, hängivenhet och ledarskap. Som aktiv medlem av FUM har Bouchra visat stort engagemang genom att företräda sina medstudenters intressen och se till att deras röster och behov blir hörda. Hon har utmärkt sig som ledande i Kårens evenemangskommitté och planerat evenemang som Utsparken och Sommarsittning. Dessutom har hon förenat gemenskapen bland studenterna som bor på Thomsons väg genom att ha skapat en Facebookgrupp. Hon har frivilligt medverkat på många av Kårens evenemang som Kaffe med Kåren, soppluncher och Arrival Day för internationella studenter. Hennes hårda arbete och insatser har setts och märkts över hela universitetet.

Amy Brennan

Motivering

Kårpriskommittén har valt Amy Brennan som en av vinnarna av Kårpriset 2023. Under året har Amy med sitt engagemang varit engagerad och hjälpt både studenterna i föreningarna och Studentkåren med våra evenemang. Hon har också gjort så att studenterna känt sig mer bekväma på universitetet. Dessutom är hon en av de studenter som återupplivat en förening, MU Radio, och har hjälpt till att göra den till en trygg plats för alla studenter att dela med sig av sina idéer och röster.

Alexander Rosenstrale

Motivering

Genom sitt inflytande, motivation, hängivenhet och ledarskap för både Malmö universitet och sina medstudenter är Alex en av årets vinnare av Kårpriset 2023. På sitt program har Alex varit anteckningsstöd och hjälpt till med både språkhjälp och motivation för sina medstudenter. Dessutom har han som ordförande i studentföreningen ESN Malmö återigen fått den på fötter och tagit sig an uppgifter när styrelsen inte kunnat göra det. Han är också numera en av de ledande i universitetets Buddyprogram och har varit volontär under introduktionsveckan och sett till att studenter har fått ett bra välkomnande till Malmö. Utöver det har han med engagemang och ansvarstagande ställt upp i valberedningen för att säkerställa studentkårens framtid och för studenter som engagerar sig.