Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får. Du är varmt välkommen till Kårens reception för att prata med oss också!

Har du ytterligare frågor om studentlivet så hör gärna av dig till receptionen@malmostudenter.se.

Hur blir jag medlem och vad kostar det?

Kåravgiften är 99kr/termin och du registrerar dig lätt online eller genom att komma till vår reception på Bassängkajen 8. Läs mer på BLI MEDLEM.

Hur betalar jag kåravgiften?

Du kan enkelt betala avgiften via din internetbank eller ditt bankkort. Klicka här och logga in med de inloggningsuppgifter du fått till din studentmejl eller på din kåravgiftsavi. Har du inte fått dessa kan du eposta ditt namn och ditt personnummer till receptionen@malmostudenter.se.

När får jag mitt Mecenat-/Studentkortet STUK?

Du får din digitala studentlegitimation ca 1-2 dagar efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns tre företag, Studentkortet STUK, Westudents och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren har du rätt till alla tre korten men alla är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter. Du kan dock använda vilket som för att få rabatt på SJ eller rabatt på Skånetrafiken. Det är då viktigt att du har studentresesymbolen (en bok på hjul) på ditt digitala kort.

Nu kan du få både Studentkortet STUK och Mecenatkortet som ett digitalt kort i mobilen. 

Du slipper alltså knöka plånboken full med ytterligare två kort. Men du kan förstås fortfarande få dina kort hem i brevlådan också.

Så får du Studentkortet STUK i mobilen

 1. Bli medlem i Kåren. Läs om hur du blir medlem HÄR.
 2. När du har blivit medlem skickas det ut ett mejl dig (se till att du har angett rätt epostadress). När du klickar på länken i mailet kan du välja om du vill ha ett digitalt kort, ett plastkort eller både och.
 3. Ladda ner appen till din mobil (länk till iphone-appenlänk för android).
 4. Aktivera kortet i mobilen genom att följa instruktionerna i mejlet. När du aktiverar det digitala kortet finns ett tillval om du även vill ha ett plastkort hemskickat.
 5. Nu är ditt digitala kort klart att användas. Ditt medlemskort i telefonen kan du använda precis som det gamla fysiska kortet, för att få rabatter, förmåner och inträde till Kårens evenemang.
 6. Läs mer om Studentkortet STUK i mobilen på studentkortet.se.

Så får du Mecenatkortet i mobilen

 1. Bli medlem i Kåren. Läs om hur du blir medlem HÄR.
 2. När du har blivit medlem skickas det ut ett mejl dig (se till att du har angett rätt epostadress). När du klickar på länken i mailet kan du välja om du vill ha ett digitalt kort. Du får automatiskt även ett plastkort hemskickat.
 3. Ladda ner appen i din mobil (länk till iphone-appenlänk till android-appen).
 4. Aktiverar kortet i mobilen genom att följa instruktionerna i mejlet. Det är samma inloggningsuppgifter som du använder när du loggar in på mecenat.se.
 5. Nu är ditt digitala kort klart att användas. Ditt medlemskort i telefonen kan du använda precis som det gamla fysiska kortet, för att få rabatter, förmåner och inträde till Kårens evenemang.
 6. Läs mer om Mecenatkortet i mobilen.

OBS! Om du inte har angett en epostadress eller om din epostadress är fel i vårt system, så kommer du att få båda korten hemskickade ca 2 veckor efter att du betalat medlemsavgiften och blivit medlem i Kåren. Om du inte får ett mejl efter att du blivit medlem kan fel epostadress vara orsaken. Kontakta i så fall oss så ändrar vi till rätt epostadress.

Kan jag få ett intyg?

Ja det kan du, du kan få ett reseintyg via Mecenat men detta intyg är bara giltigt för resor med SJ. Övriga rabatter behöver du ett digitalt kort för. Det digitala kortet får du 1-2 dagar efter att du betalt din kåravgift och är registrerad på din kurs/program.

Här kan du se om du har rätt symbol på ditt Mecenatkort för att åka med studentrabatt på Länstrafiken, t.ex. SL, UL, Västtrafik eller Skånetrafiken.
Då kan du visa din behörighet vid biljettkontroll med Mecenatappen.

Hur får jag rabatt på Skånetrafiken och SJ?

Du är berättigad till rabatt hos Skånetrafiken beroende på studietakt och hur många hp du läser, se mer information om rabatten på Skånetrafikens hemsida. Det är endast Mecenat och Westudents som ger ut denna rabatt. Rabatten hos SJ har alla som studerar rätt till, oavsett studietakt. Mer info på SJ:s hemsida.

Räcker det att meddela universitetet när jag byter adress?

Nej, du måste även meddela Studentkåren Malmö när du byter adress. Din nya adress kan du maila den till receptionen@malmostudenter.se. Du kan även själv ändra din adress genom att logga in här med det avinummer och pinkod du fått via din kåravgiftsavi.

Jag har betalt för ett helt läsår men på mitt kort står det att det gäller för höstterminen, varför? 

Här kan du vara lugn, när terminen skiftar (siste februari hos Mecenat och Studentkortet STUK) så byter ditt digitala kort till den nuvarande terminen automatiskt.

Hur gör jag för att få ett ISIC-kort?

Om du är intresserad av att skaffa dig ett internationellt studentkort (ISIC-kort) inför din utlandsresa så finns information om hur du går tillväga på www.isic.org eller Kilroy.