Studentkåren Malmös verksamhet är nu officiellt en del av CIM (Certifikat för internationella meriter)

Vill du skaffa dig internationell erfarenhet som du kan visa upp i din examen? Om så är fallet är Certificate of International Merits, CIM, är något för dig!

CIM ger dig chansen att engagera dig i aktiviteter med ett globalt perspektiv perspektiv som student vid Malmö universitet, vilket du kan visa upp i ett officiellt certifikat. Oavsett om du får dina internationella meriter i Sverige eller utomlands, utvecklar CIM din förmåga att reflektera över överförbara färdigheter som är mycket eftertraktade av arbetsgivare. Genom att öva på reflektion och och artikulering av dina färdigheter utvecklar du ett värdefullt verktyg för din framtida karriär.

Dessa överförbara färdigheter stöder inte bara din personliga och professionella utveckling utan gör det också lättare att visa vad du kan bidra med när du söker jobb.

Hur kan du få det?

Du måste delta i tre aktiviteter med ett globalt perspektiv. Efter varje aktivitet uppmuntrar vi dig att reflektera över din personliga resa och vad du har lärt dig av den, med avseende på globala engagemang.

När du har genomfört alla tre aktiviteterna sammanfattar du det hela med en slutreflektion.
Aktiviteterna för studentengagemang finns i både Unit 1 och Unit 3. Aktiviteterna i Unit One är minst 1 termin medan aktiviteterna i Unit 3 kräver mindre än en termins deltagande.

Hur registrerar man sig?

För att bli registrerad måste du kontakta din internationella koordinator för att bli registrerad i Canvas-modulen. Vänligen ändra till: För att bli registrerad, vänligen skicka ett e-postmeddelande till: cim@mau.se

Aktiviteter som är giltiga för CIM

Regler:

  • För alla aktiviteter måste man vara medlem i Studentkåren Malmö
  • Varje aktivitet måste ha ett globalt fokus, vara interaktiv och relatera till ditt framtida yrke.
  • Denna aktivitet kräver att den sökande är aktiv/engagerad i den valda aktiviteten.

Unit 1-aktiviteter

Varaktighet: minst sex månader

Rådet för samverkan och innovation
Rådet för samverkan och innovation
Rådet planerar, samordnar och bevakar universitetsgemensamma frågor som rör samverkan, nyttiggörande och innovation samt bidrar till att öka universitetets globala synlighet. Rådets huvudsakliga
är att planera, samordna och bevaka universitetsgemensamma frågor som rör samverkan, nyttiggörande och innovation samt att bidra till att öka universitetets globala synlighet.

Arbetet kommer att utgå från universitetets Strategi 2025, Agenda 2030 och högskolelagen.

Att delta i detta möte under sex månader kommer att hjälpa studenten att reflektera och utveckla olika färdigheter.

Rådet för Globalt Engagement
Rådet för Globalt Engagement
Rådet planerar, samordnar och bevakar universitetsgemensamma frågor som rör internationalisering och internationalisering och globalt engagemang, samt bidrar till att öka universitetets globala synlighet.

Detta möte hålls en gång i månaden och dokument kommer att skickas ut för omfattande förberedelser.

Kårens fullmäktigemöten
Kårens fullmäktigemöten
FUM (aka Fullmäktige) är det högsta studentrådet, vilket innebär diskussion och beslut om studenternas liv och välbefinnande, utbildningsbevakning, bostadsfrågor etc. Det består av 29 medlemmar som väljs från Malmö universitets fyra fakulteter.

Som vald FUM-medlem är studenten skyldig att närvara och aktivt delta i mötet, som äger rum en gång i månaden. Aktivt deltagande innebär bland annat att diskutera frågor som tas upp på mötet och att framföra åsikter som påverkar studenternas liv (*).

Delta i kårkommittéer (affärskarriär, studentengagemang, evenemangskommitté)
Delta i kårkommittéer (affärskarriär, studentengagemang, evenemangskommitté)
Inom Studentkåren Malmö finns det olika utskott som är de huvudsakliga drivkrafterna för studier av sociala och politiska aktiviteter och evenemang, som arbetar strategiskt med några större frågor och ansvarsområden, som senare godkänns av hela kårens styrelse (FUM). Eftersom studentkåren har uppnått målen för digitalisering och internationalisering har dessa två utskott upplösts och införlivats i alla andra utskott. (*)

UNIC
UNIC
UNIC är en allians av tio universitet i postindustriella städer. Det är ett EU-initiativ för att skapa nya samarbeten mellan högre utbildningsinstitutioner och utbytesmöjligheter för personal och studenter, för forskning, utbildning och för att fördjupa sitt samarbete med Malmö stad.

SASUF
SASUF
SASUF är ett treårigt samarbetsprojekt mellan 13 svenska och 23 sydafrikanska universitet. Det övergripande syftet är att stärka banden mellan Sydafrika och Sverige inom forskning, utbildning och innovation, med FN:s hållbarhetsmål i fokus.

Som vald representant har studenten ett ansvar för att organisera evenemang med fokus på interkulturellt utbyte och kunskapsdelning mellan partneruniversitetens länder. I denna roll kan det innebära resor till partneruniversiteten.(*)

Unit 3-aktiviteter

Varaktighet: tre månader

ESN
ESN
Studenter kan bli aktiva i ESN genom att ställa upp som volontärer på evenemang eller ta på sig en styrelsepost. Om man väljer att ställa upp som volontär ser vi gärna att studenten organiserar och genomför minst tre evenemang. Evenemangen kan vara liknande de som vi redan gjort under tidigare terminer och hjälp kommer att ges av vår evenemangsansvarige och resten av styrelsen.(*)

Kårens studentföreningar
Kårens studentföreningar
Föreningar är grupper av studenter som organiserar sig själva utifrån gemensamma intressen, ideal och mål. De är ofta en mycket bra plattform för att lära sig om ett område samtidigt som man umgås med likasinnade människor från olika internationella bakgrunder och får vänner för livet.

När man går med i en förening måste studenten vara aktivt engagerad i föreningens evenemang och delta i att organisera en aktivitet som har en global/internationell konnotation.(*)

Utöver denna punkt bör en aktivitet från sektion 10 väljas.

Arbeta med några av Kårens projekt
Arbeta med några av Kårens projekt
Under verksamhetsåret kan studentkåren ta på sig ett projekt (dvs. ett kortsiktigt evenemang/aktivitet) som är öppet för sökande studenter. Projektet måste vara till nytta för en bredare grupp studenter och det bör särskilt ha internationell relevans.

Utöver denna punkt bör en aktivitet från sektion 10 väljas.

Rådet för internationalisering
Rådet för internationalisering
Internationaliseringsrådet arbetar för att på uppdrag av dekanen strategiskt utveckla fakultetens internationaliseringsarbete, både kvantitativt och kvalitativt. I arbetet ingår att öka antalet ut- och inresande studenter och lärare samt att utveckla andra former av internationellt utbyte.(*)

Utöver denna punkt bör en aktivitet från sektion 10 väljas.

Sektions-styrelseledamöter
Sektions-styrelseledamöter
Sektionerna är grupper av studerande som hör till samma utbildning inom sin fakultet. Sektionens medlemmar deltar i arbetet med att förbättra studenternas utbildning, ordna sociala aktiviteter samt främja studenternas studie- och karriärmöjligheter.

Som vald sektionsmedlem är studenten skyldig att närvara och aktivt delta i möten och aktiviteter. (*)

Utöver denna punkt bör en aktivitet från sektion 10 väljas.

Andra evenemang*
Andra evenemang
Detta är extra volontäraktiviteter som kan kombineras med någon av huvudaktiviteterna

Soppluncher
Kaffe med Unionen
Orienteringsvecka
Insparken
Hjälpa till vid evenemang på bibliotekskvällar
Organisera arbetsmarknadsdag
Volontärarbete under de tidiga ankomstdagarna minst tre dagar (endast infödda studenter kan ansöka till detta).

Dessa evenemang ger den engagerade studenten möjlighet att träffa studenter med internationell bakgrund. Det är ett tillfälle att få nya vänner och skapa kontakter.

Kontakta de internationella koordinatorerna

Malmö universitet
cim@mau.se

Studentkåren Malmö
vice.ordforande@malmostudenter.se eller foreningsansvarig@malmostudenter.se

Go International – Certificate of International Merits