Studentkåren Malmö är en ideell, politisk och religiöst obunden organisation som arbetar för bättre utbildning och ett roligare och tryggare studieliv för studenterna vid Malmö universitetet.   

Vi representerar studenter från fyra av Malmö universitets fem fakulteter; Lärande och samhälle (LS), Kultur och samhälle (KS), Teknik och samhälle (TS) samt Hälsa och samhälle (HS).

Kåren arbetar dagligen för att studietiden på Malmö universitet ska bli så bra som möjligt. Kåren representerar studenter i alla de nämnder och organ som finns på Malmö universitet. Vid alla beslut som tas gällande dig som student finns Kåren med och för in studentperspektivet. Som medlem i Kåren blir du representerad i universitetets nämnder och organ, får personligt stöd och gå på seminarier samt arbetsmarknadsdagar.

Studentkåren Malmö finns till för att hjälpa dig som student, oavsett vad det gäller under din studietid, med allt från studierelaterade problem till bostadssökande och fritidsaktiviteter. Får du problem som rör din utbildning ska du vända dig direkt till ditt studentombud. De jobbar för dina rättigheter.

Kårens dagliga arbete handlar om att göra livet så bra som möjligt för våra studenter. Kårens huvudansvar är att arbeta med studentinflytande och utbildningskvalité, vilket betyder att Kåren representerar studenter i alla grupper, nämnder och organ på universitetet. Vi är där för att få in studentperspektivet. Om du är nyfiken på hur Kåren är strukturerad kan du kika här.

Studiesocialt – ha kul med Kåren!

På Kåren finns där massvis av saker att engagera sig i! Vi har flera olika studentföreningar som sysslar med allt från fester och spelkvällar till utrikespolitik och idrottande. Du är dessutom alltid välkommen att starta en egen studentgrupp eller förening hos oss om du inte hittar vad du söker.

Studiepolitiska – engagera dig i ditt studieliv!

Kåren finns för att hjälpa dig som är student. Hamnar du i trubbel finns vi där för att hålla dig om ryggen. Även om Kåren har flertalet personer som arbetar heltid med detta är vi ingenting utan er och ert engagemang. Genom våra studentrepresentanter, fullmäktigeledamoter och andra drivna studenter kan vi nå ut med studenternas röster oavsett var vi befinner oss på universitetet.

Läs om alla spännande sätt du kan engagera dig i Kåren och få ut så mycket du kan av din tid som student.