Att engagera sig i Studentkåren är inte bara roligt och ett utmärkt sätt att träffa nya vänner på, det ger dig också värdefulla erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv. Det finns en mängd olika saker att engagera sig i inom Kåren, välj det som passar ditt intresse bäst så kommer du också få det som roligast.

Som aktiv inom Kåren får du möjlighet att lära känna intressanta personer med liknande intressen och chansen är stor att du träffar vänner för livet. Hur mycket tid du lägger på ditt engagemang väljer du själv. Kårengagemang ger dig även värdefulla erfarenheter till ditt arbetsliv och du får alltid ett intyg på att du varit aktiv inom Kåren. Intyget ger dig förhoppningsvis ett försprång när du är klar med din utbildning och börjar söka jobb, då många arbetsgivare ser det som ett stort plus att ha engagerat sig vid sidan om studierna.

Vad kan jag engagera mig i?

För att göra det lite enklare för dig har vi delat in Kårens verksamhet i två olika delar som du kan engagera dig i. Är du intresserad av att ta viktiga beslut både inom universitetet och Kåren så är studentinflytande och representation något för dig. Vill du hellre bli grym på att planera event och aktiviteter, då är studentliv något för dig.

Snabba exempel på hur du kan vara engagerad:

Studentinflytande och representation 

  • Påverka som ledamot i Kårens fullmäktige (FUM)
  • Sitt som representant i universitetets nämnder, grupper och organ via FORUM.
  • Var studentrepresentant på din kurs och ditt program
  • Representera din utbildning genom Kårens sektioner
  • Kom till ditt lokala Studentråd
  • Gå med i våra kommittéer
  • Arbeta heltid på Studentkåren

Socialt studentliv

Vad krävs av mig?

Först och främst behöver du ingen erfarenhet! Allt som behövs är att spendera lite tid på ditt nya engagemang och roa dig! I slutändan bestämmer du själv hur mycket eller hur lite du vill vara med och det finns något för alla, oavsett om du har 1 timme eller 100 att spendera på din fritid. Vi är alltid glada att se engagerade studenter som jobbar för att göra studietiden längre för dina kamrater! Prata med din Studentombud eller den ansvariga för varje område för mer information.

Vad får jag ut av att vara Kåraktiv?

Som aktiv medlem i Studentkåren får du chansen att lära känna intressanta människor med liknande intressen som dig själv, och oddsen är att du får vänner för livet. Du väljer hur mycket tid du ska spendera på ditt engagemang, men vissa saker tar mer tid än andra. Kårengagemang ger dig också värdefulla erfarenheter och du kan alltid få ett certifikat om att du har varit aktiv i Studentkåren. Detta certifikat ger dig ett försprång när du avslutar din utbildning och börjar leta efter ett jobb, eftersom många arbetsgivare ser det som ett stort plus att ha engagerat sig vid sidan av sina studier.

Det finns så många saker du kan göra på Studentkåren! Bredda horisonten eller håll fast vid det du är bekväm med redan. Alla olika sätt att engagera sig ger dig olika möjligheter och upplevelser. Du kan påverka hur Kåren styrs och vad vi ska arbeta med medan du är medlem i vårt Fullmäktige – FUM. Genom att sitta i universitetets olika kommittéer ser du till att ditt område och din utbildning är så bra som möjligt och direkt påverkar din och andras studiesituation. Gå med i en studentförening, grupp eller sektion och upplev suveräna utbildnings- och sociala evenemang. Du kan också ordna dem själv!