Vid sidan av plugget behöver en ha kul. Inom Studentkåren Malmö finns ett brett utbud av föreningar och studentgrupper som är öppna för alla medlemmar. OBS: för att vara medlem i en av våra föreningar eller studentgrupper krävs medlemskap i Studentkåren Malmö. Du väljer helt själv om du endast vill delta i aktiviteter hos föreningarna/studentgrupperna eller vara med och planera aktiviteter för dem. De är ofta en väldigt bra plattform för att lära sig om ett område samtidigt som umgås med likasinnade och få vänner för livet

Hittar du inget som passar dig är det fritt fram att starta en ny förening eller grupp. Studentkåren Malmö stödjer föreningar med bland annat utrymmen, IT-service och direkt finansiellt understöd. Läs mer om hur du startar en förening eller studentgrupp här. Läs längst ner på sidan vad som gäller för studentgrupper. 

Du kan också kontakta föreningsansvarig genom att maila till foreningsansvarig@malmostudenter.se 

Läs vår guide för föreningar här

Registrera en aktivitet för er förening

Vill ni att era aktiviteter ska synas i vår kalender på hemsidan samt på stories på Kårens Instagram och Facebook?

Registrera era aktiviteter i vårt formulär här

Föreningar

African Student Association
En mötesplats för diskussion, lärande och utbyte om Afrika och afrikaner, för studenter på Malmö Universitet.


 African Student Association Malmö på Instagram
 African Student Association Malmö på Facebook
 Skicka e-post till African Student Association Malmö

Alhambra - Muslimsk Förening
Alhambra Studentförening, tar tillvara på muslimska studenters intressen. Kom på seminarier, delta i aktiviteter och lär känna andra studenter. Alla, oavsett religionstillhörighet, är välkomna!


 Alhambra Malmö på Instagram
 Alhambra Malmö på Facebook
 Skicka e-post till Alhambra Malmö

Amnesty International Malmö University - VILANDE
We are a passionate student group committed to matters of human rights and social justice. We organise events, raise awareness and campaign with Amnesty International Sweden. We seek to engage both Swedish and international students in activism volunteering for human rights issues. All are welcome to join us!

E-mail | amnestyinternational@malmostudenter.se
If Academ - Idrottsförening
Efter en hel dag i föreläsningssalen och du känner att soffan inte lockar kan du ta en sväng förbi idrottshallen i Orkanen. Här hittar du IF Academ som är en idrottsförening för medlemmar i Studentkåren. Här är alla är välkomna, från nyaste nybörjare till erfarna idrottare. Du kan välja och vraka mellan fotboll, badminton, basket, innebandy, löpning och volleyboll. Men det gäller att vara kvick för platserna fylls snabbt upp. Faller ingen av dessa dig i smaken kan du också starta upp en egen aktivitet.


E-post | ifacadem@malmostudenter.se
Facebook | IF Academ Malmö – Student Union sports association

DSG - Dancing Student Group - Dansförening - VILANDE
DSG är en grupp av studenter som är intresserade av dans. Eleverna lär andra studenter de danser de kan och vill dela. Gruppen arrangerar kurser varje vecka med olika stilar. DSG är också värd för Flashmobs och kopplar dig till Malmös dansscen.


E-post | dance@malmostudenter.se
Facebook | dsg.mu

ESN Malmö - Erasmusförening
Gillar du fester, spel, mat, resa och att träffa nya människor? Gå med i ESN Malmö och du kan gå på roliga event! Om du vill kan du även vara med och arrangera fester, resor eller bli en fadder och träffa massor av människor från hela världen. Välkommen till ESN Malmö’s nästa event och bli medlem!

E-post | esnmalmo@malmostudenter.se
Webb | esnmalmo.org
Facebook | Esn Malmö
Instagram | esn_malmo
Feminist Association Malmö Union Student - FAMUS - Feministisk Förening - VILANDE
Malmö universitets feministiska förening FAMUS är en mötesplats och gemenskap för dig som identifierar dig som feminist. Föreningens målsättning är att öka medvetenheten kring feministiska frågor och verksamheten genomsyras av ett intersektionellt perspektiv. Alla medlemmar ska känna sig välkomna och därför arbetar föreningen utifrån ett inkluderande perspektiv. Medlemskapet är en solidaritetsavgift mellan 40-60 kr. Endast kontant.


E-post | famus@malmostudenter.se
Facebook | Famus

Fenix Miljöförening
Vårt uppdrag är att främja förnyelse och hållbarhet vid Malmö universitet. Vi ökar medvetenheten om miljöfrågor inom och utanför universitetet och Malmö. Vårt mål för Studentkåren Malmö vid Malmö universitet är att skapa ett medvetet samhälle som är förenat genom intersektionaliteten av klimatåtgärder.

E-post | fenix@malmostudenter.se
Instagram | Fenix Miljöförening
Facebook | Fenix Miljöförening
Webb | Fenix Miljöförening
Festmesteriet - Festförening
Festmesteriet grundades 2011 av en grupp engagerade studenter vars syfte var att förbättra Malmös studentliv. Festmesteriet en ideell organisation som förutom att arrangera insparken även driver Studentpuben som är öppen varje onsdag och fredag. Festmesteriet arbetar med och genomför event för att ge er bland det bästa, festligaste och roligaste studentlivet här i Malmö.
Är du sugen på att engagera dig så är du varmt välkommen till ett av Festmesteriets måndagsmöten. Vill du bara komma och ha roligt så är du precis lika välkommen till Festmesteriets olika event.


E-post | festmesteriet@malmostudenter.se
Facebook | Festmesteriet
Webbsida | Festmesteriet.se

LGBTQ+ Students Malmö - Förening med HBTQ+ relaterade frågor
LGBTQ-students Malmö har som mål att både vara en trygg mötesplats för studenter, men också en politisk aktör som utmanar universitetet när det kommer till HBTQ+ relaterade frågor. Föreningen har ett internationellt fokus så att så många studenter som möjligt kan delta.

E-post | lgbtq@malmostudenter.se
Facebook | LGBTQ
Webbsida | http://hbtqstudenterna.se/malmo/
Malmö Debating Society (MDS) - Debattförening
Malmö Debating Society (MDS) är en opartisk förening som tillhör Studentkåren, verksam i Malmö. Denna förening ägnar sig åt brittisk parlamentarisk debatt. Kärnan i vår förening ligger i passionen för debatt, yttrandefrihet och kritiskt tänkande.

Instagram | Malmö Debating Society

Malmö Studentkör - Körförening - VILANDE
Malmö Studentkör är till för dig som vill sjunga och hitta nya musikaliska vänner. Repertoaren är bred och övas på onsdagkvällar på Orkanen. Kören genomför ett antal konserter varje år. Dessutom anordnas många sociala sammankomster och upptåg för körens medlemmar.

Kom och sjung med Malmö Studentkör

E-post | malmostudentkor@malmostudenter.se
Facebook | Malmö Studentkör

Mu Radio Radio - Radioförening
Efter ett litet uppehåll är Malmö Universitets studentradio tillbaka – bättre an någonsin. Den nya podden “Turn On, Tune In” leds av kompisarna Amy och Mette och fokuserar på livet som student i Malmö – vart det bästa fiket ligger, hur man överlever en stulen cykel och mycket mer! Du finner oss på din favoritstreamingplattform.


E-post | muradioradio@malmostudenter.se
Instagram | @mu.radio_

Social Salong - Förening som riktar sig åt socionomer - VILANDE
Vill du ta över denna vilande förening? Kontakta Kåren!

Social salong riktar sig främst mot socionomstudenter. Målet med föreningens verksamhet är att bredda, fördjupa och lyfta ämnet socialt arbete.

Föreningen är vilande och kan övertas av nuvarande studenter.

E-post | socialsalong@malmostudenter.se
Facebook |  Social Salong

Spelgillet - Brädspelsförening

Vi är en studentförening med kärlek och passion för allt som är brädspel, som strävar efter att skapa en miljö som är rolig och spännande, och en gemenskap som är inkluderande och välkomnande för alla. För att göra detta arrangerar vi en brädspelskväll varje torsdag kl. 16.30-22.00, där du kan spela alla våra brädspel och äta massor av utsökt fika, allt till det mycket låga priset av GRATIS!

Gillar du traditionella spel som Monopol och Uno? Strategiska spel som Terraforming Mars eller Scythe? Eller kanske humoristiska spel som Cards Against Humanity? Vad du än gillar har vi det här för dina intressen. Att bli medlem hos oss ger dig även medlemskap i Malmö Brädspelsförening, vilket ger dig rabatter på Playoteket och låter dig delta på deras spelkvällar.

Är du intresserad av att hälsa på oss? Vi välkomnar dig mer än gärna, så kom förbi och besök oss och gå med i brädspelandet!

Om du har några frågor, kontakta oss gärna via någon av de kanalerna listade nedan.

 Spelgillet på Instagram
 Spelgillet på Facebook
 Spelgillet på Discord
 Skicka mejl till Spelgillet

Utrikespolitiska Föreningen Malmö - UF Malmö
Utrikespolitiska Föreningen hjälper studenter att öppna dörrar till omvärlden. Föreningen har flera seminarier varje termin inom det internationella politiska fältet. Politiker, akademiker, diplomater och journalister har alla blivit inbjudna att dela sin kunskap och sina erfarenheter och hjälpa studenter att öka sin kunskap om världen runt oss. Med Utrikespolitiska Föreningen har studenter chansen att delta i den internationella debatten och dela sina politiska intressen med andra likasinnade studenter.

En stor del av de som är aktiva i utrikespolitiska föreningen är internationella studenter och därför ger ett engagemang också en möjlighet att öva på sin engelska.


E-post | uf@malmostudenter.se
Facebook | UF Malmö
Webbsida | ufmalmo.se

SUM - Student Union Magazine - Kårens egen tidning
SUM är Kårens egen tidning och ger ut ett nummer per läsår i ungefär 1000 exemplar. SUM skickas hem först av alla till våra Kårmedlemmar. 

I SUM blandas nyheter som rör studenter med reportage från studentlivet och intervjuer med kulturpersonligheter. Har du tips som du vill lämna till SUM, synpunkter på artiklar eller vill du medverka i tidningen genom att skriva, fotografera, eller illustrera? SUM skapas av studenter på Malmö universitet och alla som är medlemmar i Kåren är välkomna att bidra oavsett tidigare erfarenheter. Kontakta SUM på sum@malmostudenter.se. Du kan också gå med i redaktionens Facebook-grupp. Inga förkunskaper krävs. Alla som är medlemmar i Kåren är välkomna!


E-post | sum@malmostudenter.se
Facebook | Student Union Magazine
Instagram | sum_magazine
Läs SUM online |Issuu

Triple S - Student Consulting in Sustainability - VILANDE
Triple S is a student consulting association with a focus on sustainability and sustainable
business development. Our mission is to mainstream sustainability both for
organizations and young professionals. We advise organizations based on the latest
academic knowledge on various subjects relating to market research, strategy
development, communication, and marketing concepts for sustainability.

E-mail | info@triple-s.se
Web | www.triple-s.se
Facebook | triple.s.malmo
Instagram | triple.s.se

Studentgrupper

Om ni inte har alla detaljer klara för att starta en förening ännu eller behöver prova ett koncept är ni välkomna att istället starta en studentgrupp hos oss. Då krävs det att ni skriver ett kontrakt med Kåren. Under detta år har ni rätt till medel till fika för era aktiviteter och får hjälp av kansliet att sprida information om gruppen. En grupp som är startad av studenter får chansen att stärka sitt engagemang, fast på ett mer informellt plan än i en förening.

Students in Solidarity
Students in Solidarity is a group for Malmö students who identify as progressives and interested in meeting, being inspired, and organizing for a socialist, feminist, ecological and anti-racist presence in our city and at our university.

E-post | rodgronastudenter.mau@gmail.com
Instagram | Students in Solidarity
Facebook | Students in Solidarity

Malmö connections
Mer information kommer!

Malmö Rotract Club
Mer information kommer!

Malmö Språkcafé
Mer information kommer!

IT Student Consulting
Mer information kommer!