Vid sidan av plugget behöver en få hitta på kul! Inom Studentkåren Malmö finns ett brett utbud av föreningar och studentgrupper som är öppna för alla medlemmar. OBS: för att vara medlem i en av våra föreningar eller studentgrupper krävs medlemskap i Studentkåren Malmö. Du väljer helt själv om du endast vill delta i aktiviteter hos föreningarna/studentgrupperna eller vara med och planera event för dem. De är ofta en väldigt bra plattform för att lära sig mycket om ett område samtidigt som umgås med likasinnade!

Hittar du inget som passar dig är det fritt fram att starta en ny förening eller grupp. Studentkåren Malmö stödjer föreningar med bl.a. utrymmen, IT-service och direkt finansiellt understöd. Läs mer om hur du startar en förening eller studentgrupp här. Läs längst ner på sidan vad som gäller för studentgrupper. 

Ni kan också kontakta föreningsansvarig genom att maila till julia.buschmann@malmostudenter.se 

Guide föreningar svenska /  Guide föreningar engelska

Föreningar

Alhambra - Muslimsk Förening
Alhambra, Malmö Muslimska Studentförening, tar tillvara på muslimska studenters intressen. Kom på seminarier, delta i aktiviteter och lär känna andra studenter. Alla, oavsett religionstillhörighet, är välkomna!

E-post | alhambra@malmostudenter.se
Facebook | Alhambra Malmö Muslimska Studentförening
Amnesty International Malmö University
We are a passionate student group committed to matters of human rights and social justice. We organise events, raise awareness and campaign with Amnesty International Sweden. We seek to engage both Swedish and international students in activism volunteering for human rights issues. All are welcome to join us!

E-mail | amnestyinternational@malmostudenter.se
If Academ - Idrottsförening
Efter en hel dag i föreläsningssalen och du känner att soffan inte lockar kan du ta en sväng förbi idrottshallen i Orkanen. Här hittar du IF Academ som är en idrottsförening för medlemmar i Studentkåren. Här är alla är välkomna, från nyaste nybörjare till erfarna idrottare. IF Academ arrangerar flera olika typer av idrottsaktiviteter alla dagar i veckan. Du kan välja och vraka mellan fotboll, badminton, basket, innebandy, ishockey och volleyboll. Men det gäller att vara kvick för platserna fylls snabbt upp. Faller ingen av dessa dig i smaken kan du också starta upp en egen aktivitet.


E-post | ifacadem@malmostudenter.se
Facebook | IF Academ – Malmö universitets idrottsförening

DSG - Dancing Student Group - Dansförening
DSG är en grupp av studenter som är intresserade av dans. Eleverna lär andra studenter de danser de kan och vill dela. Gruppen arrangerar kurser varje vecka med olika stilar. DSG är också värd för Flashmobs och kopplar dig till Malmös dansscen.


E-post | dance@malmostudenter.se
Facebook | dsg.mu

ESN Malmö - Erasmusförening
Gillar du fester, spel, mat, resa och att träffa nya människor? Gå med i ESN Malmö och du kan gå på roliga event! Om du vill kan du även vara med och arrangera fester, resor eller bli en fadder och träffa massor av människor från hela världen. Välkommen till ESN Malmö’s nästa event och bli medlem!

E-post | esnmalmo@malmostudenter.se
Webb | esnmalmo.org
Facebook | Esn Malmö
Feminist Association Malmö Union Student - FAMUS - Feministisk Förening
Malmö universitets feministiska förening FAMUS är en mötesplats och gemenskap för dig som identifierar dig som feminist. Föreningens målsättning är att öka medvetenheten kring feministiska frågor och verksamheten genomsyras av ett intersektionellt perspektiv. Alla medlemmar ska känna sig välkomna och därför arbetar föreningen utifrån ett inkluderande perspektiv. Medlemskapet är en solidaritetsavgift mellan 40-60 kr. Endast kontant.


E-post | famus@malmostudenter.se
Facebook | Famus

Fenix Miljöförening
Fenix arbetar med miljö och hållbar utveckling som utgångspunkt och har som mål att skapaett engagemang för miljö, hållbar utveckling och Fairtrade bland Malmö universitets studenter. Se deras Upcycling Guide och inspireras!

E-post | fenix@malmostudenter.se
Facebook | Fenix Miljöförening
Festmesteriet - Festförening
Festmesteriet grundades 2011 av en grupp engagerade studenter vars syfte var att förbättra Malmös studentliv. Festmesteriet en ideell organisation som förutom att arrangera insparken även driver Studentpuben som är öppen varje onsdag och fredag. Festmesteriet arbetar med och genomför event för att ge er bland det bästa, festligaste och roligaste studentlivet här i Malmö.
Är du sugen på att engagera dig så är du varmt välkommen till ett av Festmesteriets måndagsmöten. Vill du bara komma och ha roligt så är du precis lika välkommen till Festmesteriets olika event.


E-post | festmesteriet@malmostudenter.se
Facebook | Festmesteriet
Webbsida | Festmesteriet.se

LGBTQ+ Students Malmö - Förening med HBTQ+ relaterade frågor
LGBTQ-students Malmö har som mål att både vara en trygg mötesplats för studenter, men också en politisk aktör som utmanar universitetet när det kommer till HBTQ+ relaterade frågor. Föreningen har ett internationellt fokus så att så många studenter som möjligt kan delta.

E-post | lgbtq@malmostudenter.se
Facebook | LGBTQ
Webbsida | http://hbtqstudenterna.se/malmo/
Malmö Studentkör - Körförening
Malmö Studentkör är till för dig som vill sjunga och hitta nya musikaliska vänner. Repertoaren är bred och övas på onsdagkvällar på Orkanen. Kören genomför ett antal konserter varje år. Dessutom anordnas många sociala sammankomster och upptåg för körens medlemmar.

Kom och sjung med Malmö Studentkör

E-post | malmostudentkor@malmostudenter.se
Facebook | Malmö Studentkör

Mu Radio Radio - Radioförening - Vilande och kan startas upp igen
Vill du ta över denna vilande förening? Kontakta Kåren!
Malmö universitets enda radiostation! Har du en programidé eller någon annan fundering är det bara att kontakta Mu på Mu Radio Radio´s Facebook-sida.


E-post | muradioradio@malmostudenter.se
Facebook | Mu Radio Radio

Social Salong - Vilande - Förening som riktar sig åt socionomer
Vill du ta över denna vilande förening? Kontakta Kåren!

Social salong riktar sig främst mot socionomstudenter. Målet med föreningens verksamhet är att bredda, fördjupa och lyfta ämnet socialt arbete.

Föreningen är vilande och kan övertas av nuvarande studenter.

E-post | socialsalong@malmostudenter.se
Facebook |  Social Salong

Spelgillet - Brädspelsförening
Spelgillet är en förening inriktad på gemenskap och nöje med klassiska och nya brädspel.

E-post | maus@malmostudenter.se
Facebook | Spelgillet
Utrikespolitiska Föreningen Malmö - UF Malmö
Utrikespolitiska Föreningen hjälper studenter att öppna dörrar till omvärlden. Föreningen har flera seminarier varje termin inom det internationella politiska fältet. Politiker, akademiker, diplomater och journalister har alla blivit inbjudna att dela sin kunskap och sina erfarenheter och hjälpa studenter att öka sin kunskap om världen runt oss. Med Utrikespolitiska Föreningen har studenter chansen att delta i den internationella debatten och dela sina politiska intressen med andra likasinnade studenter.

En stor del av de som är aktiva i utrikespolitiska föreningen är internationella studenter och därför ger ett engagemang också en möjlighet att öva på sin engelska. Dessutom kan du berika fritiden med massor av roliga aktiviteter som filmkvällar och debattklubbar.


E-post | uf@malmostudenter.se
Facebook | UF Malmö
Webbsida | ufmalmo.se

SUM - Student Union Magazine - Kårens egen tidning
SUM är Kårens egen tidning och ger ut 4 stycken nummer per läsår i ungefär 5000 exemplar. SUM skickas hem först av alla till våra Kårmedlemmar. 

I SUM blandas nyheter som rör studenter med reportage från studentlivet och intervjuer med kulturpersonligheter. Har du tips som du vill lämna till SUM, synpunkter på artiklar eller vill du medverka i tidningen genom att skriva, fotografera, eller illustrera? SUM skapas av studenter på Malmö universitet och alla som är medlemmar i Kåren är välkomna att bidra oavsett tidigare erfarenheter. Kontakta SUM på sum@malmostudenter.se. Du kan också gå med i redaktionens Facebook-grupp. Inga förkunskaper krävs. Alla som är medlemmar i Kåren är välkomna!


E-post | sum@malmostudenter.se
Facebook | Student Union Magazine
Läs SUM online |Issuu

Studentgrupper

Om ni inte har alla detaljer klara för att starta en förening ännu eller behöver prova ett koncept är ni välkomna att istället starta en studentgrupp hos oss. Då krävs det att ni skriver ett kontrakt med Kåren. Under detta år har ni rätt till medel till fika för era aktiviteter och får hjälp av kansliet att sprida information om gruppen. En grupp som är startad av studenter får chansen att stärka sitt engagemang, fast på ett mer informellt plan än i en förening.

Studentgruppen Gripen
Var en del av diskussionen. Var en del av samhället. Var en del av kulturen.

Gripen kulturklubb finns till för dem som intresserar sig för kultur, samhälle och politik. Vi skriver texter, filmar, intervjuar på gatorna och arrangerar föreläsningar/evenemang. Gripens fokus ligger i att arbeta mot onödig polarisering, öka samförstånd och främja det offentliga engagemanget och samtalet. Med det sagt välkomnar och omfamnar vi individer som vågar tycka annorlunda, med förutsättningen att all diskussion och aktivitet sker på ett sakligt sätt. Vi tar avstånd från identitetspolitik.

Så var en del av kulturen. Som den grekiska generalen Thucydides skall ha sagt: “Den som ej deltar i det offentliga betraktar vi ej som ambitionslös, utan som värdelös.

E-post | gripenkultur@gmail.com
Facebook | Studentgruppen Gripen