Studentkåren Malmö är en ideell, politisk och religiöst obunden organisation som arbetar för bättre utbildning och ett roligare och tryggare studieliv för studenterna på Malmö universitetet.   

Studentkåren Malmö representerar studenter från fyra av Malmö universitets fem fakulteter; Lärande och samhälle (LS), Kultur och samhälle (KS), Teknik och samhälle (TS) samt Hälsa och samhälle (HS).

Studentkåren Malmö finns till för att hjälpa dig som student, oavsett vad det gäller under din studietid, med allt från studierelaterade problem till bostadssökande och fritidsaktiviteter. Får du problem som rör din utbildning ska du vända dig direkt till ditt studentombud. De jobbar för dina rättigheter!

Kårens dagliga arbete handlar om att göra livet så bra som möjligt för våra studenter. Kårens huvudansvar är att arbeta med studentinflytande och utbildningskvalité, vilket betyder att Kåren representerar studenter i alla grupper, nämnder och organ på universitetet. Vi är där för att få in studentperspektivet!

Studiesocialt

På Kåren finns där massvis av saker att engagera sig i! Vi har flera olika studentföreningar som sysslar med allt från fester och spelkvällar till utrikespolitik och idrottande. Du är dessutom alltid välkommen att starta en egen studentgrupp eller förening hos oss om du inte hittar vad du söker.

Kåren anordnar dessutom själva stora mässor och julbord, musikpubar, studentfrukostar, soppluncher samt annat skoj.

Engagera dig i Kåren och få ut så mycket du kan av din tid som student!