Välkommen!

Som ny student är det mycket att hålla reda på i början av terminen och är man dessutom nyinflyttad kan det vara mycket som känns förvirrande. Ta en titt under fliken “Ny Student” där du hittar vår Överlevnadsguide som vi har fyllt med praktiska tips till dig som är ny student.

Ett bra sätt att lära känna dina nya klasskamrater, hitta nya trevliga vänner och lära känna Malmö lite bättre är att delta i Insparken. Insparken arrangeras av Festmesteriet under höstterminens två första veckor.

När du börjar din nya kurs eller ditt program kommer du få en hel del information om hur allt fungerar på Malmö universitet, men att studera är inte allt! Malmö är ett kalejdoskop av människor i alla färger och former. Här händer alltid nya grejer och den gamla arbetarstaden har blivit en nytänkande, mångdimensionell och levande stad. Självklart hjälper Malmös cirka 24 000 studenter till med att sätta färg på staden, även om studentkulturen här mer handlar om stadsliv än studentliv, och som student är du snarare en integrerad del av Malmö. Du kan också gå med i en av Kårens föreningar, plocka upp ett exemplar av studentmagasinet SUM eller hyra Kårens lokal för klassfesten.