Att vara chefredaktör på SUM är både roligt, utvecklande och lärorikt. Arbetet innebär en del administrativt arbete, men också spännande möten och roliga uppgifter. Som chefredaktör är du din egen chef och du ger dig själv och dina medarbetare i tidningen arbetsuppgifter. Arbetet är ideellt men du får dubbelt betalt i erfarenhet och en fantastisk merit.

Som chefredaktör för SUM är ni ansvariga utgivare, arbetsleder redaktionen och ansvarar för planeringen av tidningen. Ni arbetar i tät kontakt med SUMs redaktion, Kårens kommunikatör, tryckeri och fixar annonser. Ni arbetar som mest intensivt under deadline innan magasinet ska skickas till tryckeriet. Detta infaller en gång per termin i samband med att tidningen skickas till tryck. Ni delar vidare ut uppdrag till övriga redaktionsmedlemmar. I planeringen av tidningen har du textredaktör, bildredaktör och AD till din hjälp. Hur du väljer att lägga upp planeringen och arbetet med tidningen är upp till dig, och med tiden kommer du hitta ett arbetssätt som passar dig. Självklart finns det mallar som tidigare använts för SUM du kan använda dig av. Vidare ansvarar du för att tidningens inriktning följs och att Studentkåren kontinuerligt uppdateras.

Vi söker dig som är student på Malmö universitet, har minst ett år kvar på dina studier och trivs med att jobba i ett högt tempo. Du behöver kunna skriva på ett sätt som fångar läsaren samt ha ett öga för vad som utgör en bra text. Du har lätt för att knyta nya kontakter och har du dessutom koll på studentlivet i Malmö ses det som ett stort plus.

Har du frågor hör av dig till sum@malmostudenter.se för mer information och svar på frågor.