Höstterminen närmar sig sitt slut

Det har varit en stökig men spännande hösttermin! Kåren har varit underbemannad i över två månader, men nu är vi äntligen en fulltalig styrelse. Nu representerar alla studentombud sina respektive fakulteter och presidiet är tillbaka och arbetar endast med sina respektive roller. Det är så spännande för oss då det innebär att den dagliga verksamheten rullar på smidigare och att alla studenter på Malmö universitet kan få den bästa kvaliteten på vår service! Woohoo!

Vi gick in i höstterminen med stora förhoppningar och har deltagit i ett stort antal möten på universitetets centrala nivå där vi har representerat studenternas rättigheter och röster. Bara den här terminen har vi lyckats säkra en effektiv användning av lokaler för alla studenterna. Likaså deltog Kåren i dialog om universitetskvalitet och diskuterade vikten av blandade former för lärande och hur man bäst organiserar tillbaka gåendet till campus för alla studenter. Vi på Kåren anser att specifika förutsättningar för varje program måste beaktas när man skräddarsyr blandade former för lärande vid universitetet. Vi känner också starkt för alla de studerande som har påverkats av bristen på studieplatser på campus, samt de byggnationer som pågår i Orkanen. Därför står vi i ständig kontakt med universitetets byggnadsavdelning samt universitetsdirektören för att se till att Kåren rådfrågas när det mest effektiva utnyttjandet av lokalerna vid universitetet utreds.

Kåren har också outtröttligt arbetat med att skapa nya möjligheter för studenterna vid Malmö universitet. Eftersom universitetet officiellt har anslutit sig till European University of Post-Industrial City Alliance (UNIC) skapas många fantastiska möjligheter. Potentiella utbyten, forsknings- och studiesamarbeten diskuteras. Vi på Kåren vill tillsammans med universitetet skapa fler möjligheter till rörlighet och internationalisering för studenterna. Virtuella och fysiska utbyten och samarbetsprogram utvecklas. UNIC har bara öppnat dörren till europeisk högre utbildning, och vi är redo att ta dig dit och hjälpa dig att bli en aktiv del av denna innovativa, högkvalitativa och unika lärandegemenskap.

De sociala aktiviteter som Kåren har för studenterna går också bra! Insparken var fantastisk, och vi kan inte nog tacka alla volontärerna och de nya studenterna för den goda stämningen! Våra föreningar skapar återigen många evenemang. Vi älskar att se alla studenter i Kølsvinet, i Studentpuben och runt om på campus. Ni skapar till och med nya föreningar och sektioner!

Under december månad anordnar Kåren en adventskalender med tävlingar, tips och andra roliga saker, så håll utkik på vår Instagram och andra sociala medier! En av våra sektioner ordnar till och med en julmarknad i Kårhuset! På Lucia har vi Glögg med Kåren där vi delar ut glögg och saffransbullar och såklart vår årliga Julbordsmiddag, där alla våra medlemmar kan köpa en biljett för 99 kronor och vara med på en härlig kväll fylld av god mat och skoj!

Nästa år är ett jubileumsår för Malmö universitet, och Kåren är redo att vara med på resan. Vi är glada över att få delta i firandet och förbereder oss redan för att göra nästa Inspark större och mer spännande än någonsin tidigare! Tack alla för ert stöd och samarbete under höstterminen 2022. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet för alla studerande vid Malmö universitet under det kommande året.

Studentkåren Malmö önskar er alla en God jul och en skön ledighet. Vi ses nästa termin!

Milena Milosavljevic
President of the Student Union Malmö

Konstantina Klonari
Vice-president of the Student Union Malmö

Diego Annys
Vice-president of the Student Union Malmö