Välkommen (tillbaka), nu börjar en ny termin full med nya utmaningar!

LenaPetersson

Jag är tillbaka på jobbet igen och påbörjar nu mitt andra år som ordförande för Studentkåren Malmö. För mig och oss på kåren ligger utmaningen i att göra din studietid så bra som möjligt. Vi på kåren finns här för att lyssna på dig som student oavsett om det gäller bekymmer angående dina studier eller om du bara behöver prata av dig i allmänhet.

Jag vet att det ibland kan känns motigt att komma igång igen efter en lång och skön sommar! Så hur hittar man motivationen och engagemanget när allt flyter på i samma gamla hjulspår? Mitt råd till er som redan studerat, är att finna motivationen och engagemanget i att göra sådant som gör er glada., så klart gäller samma råd till er som är nya studenter.

Håll igång, aktivera er, skaffa nya vanor och ha roligt. Ett sätt är så klart att engagera sig i kåren. Hos oss på kåren finns det massor med saker att engagera sig i, bland annat fjorton olika studentföreningar med allt från utrikespolitik till skönsjungande körsång. Vi anordnar även intressanta föreläsningar, arbetsmarknadsdagar, föreningsmässor och så klart massor med roliga fester.

Men genom kåren har du också möjligheten att engagera dig i din utbildning. Kanske har du som studerat en termin eller två också upptäckt att det finns saker som du vill förbättra och förändra, så varför inte passa på och göra något åt det. Genom Kåren kan du få möjlighet att sitta med i Malmö högskolas nämnder och organ vilket innebär att du kan påverka din utbildning där besluten faktiskt tas. Du kan också engagera dig genom att bli kursrepresentant på din kurs ett perfekt tillfälle att kunna vara med och påverka just din utbildning.

Just det, det går ju så klart också bra att bara titta förbi kårhuset för en kopp kaffe eller två. Vad jag egentligen vill förmedla är helt enkelt att vi på kåren hoppas att vi få träffa dig under hösten, på ett eller annat sätt!

Till sist då, vill jag och hela kåren önska dig lycka till, och du, vi ses i vimlet!

 

Lena Petersson

Kårordförande 13/14