Small pleasures

Som människor har vi alla våra small pleasures. Som studenter behöver vi dem ännu mer, för att hjälpa oss genom potentiella stressiga och hektiska tider. Till exempel när vi skriver tentor och uppsatser och samtidigt deltar i föreläsningar och seminarier klockan kvart över åtta. Vi på Kåren njuter av de små sakerna i livet. För som ett ordspråk säger: “Den som inte hedrar det lilla förtjänar inte det stora”. Vi skulle dock hävda att det är de små sakerna som gör störst skillnad. En kram från en älskad person, en välförtjänt fika, gratis kaffe i Kårhuset eller till och med ett mycket litet och överkomligt pris för en sopplunch eller studentfrukost. Hädanefter kommer vi att berätta lite om våra Small pleasures.

Det är de små sakerna

Det är inte många som vet detta om mig, men jag är en stor entusiast av asiatisk kultur. Det finns inget jag njuter mer av än att titta på min favoritanime när jag känner mig nere. Nåja, kanske att upptäcka en ny bra anime också träffar rätt bra. När jag inte känner för att titta på min laptopskärm tycker jag om att läsa manga. Jag läser allt från romantiska manga till skräckmanga, beroende på vilken dag det är. För att unna mig detta där lilla extra går jag till stadsbiblioteket och lånar hem en manga att läsa. Om du inte visste om det så har stadsbiblioteket en stor samling manga och serier, så kolla in det! Ett annat litet nöje för mig är att lyckas göra, skala och marinera ett gott ramenägg! Wow, vilken glädje det ger mig att få känna smaken av ägget när det är perfekt mjukkokat, med äggulan lite rinnande. När jag lyckas med detta gör jag en liten dans när jag äter min hemlagade ramen. Mitt sista small pleasure, som jag gjorde mycket av under vinteruppehållet, är att ta en rejäl powernap. Oj, vad uppfriskande det är att ta en snabb tupplur under dagen. Även om det finns många små nöjen som jag njuter av är dessa fyra toppar för mig och kan göra vilken dag som helst bättre. Jag hoppas att du lärde känna mig lite mer efter att ha läst detta, och kanske kan vi prata om de små sakerna när vi träffas på universitetet. Vi ses!

Milena Milosavljevic
Ordförande för Studentkåren Malmö

Vandra från vintern till sommaren

Alla som känner mig kan säga att choklad är en av mina small pleasures. Kanske beror det bara på att jag är belgisk och har vuxit upp i ett bageri. Bara ett exempel är hur jag åkte till min familj över jul med en halvtom resväska och kom tillbaka med en full. Det är precis vad som händer när din familj ger dig, ni gissade det, en massa choklad i julklapp. Det ger en massa andra small pleasures också, som att träffa min brorson och systerdotter. För när en två och ett halvt år gammal flicka vill att du ska hålla henne i handen när hon går, så tar du det. Min brorson, som bara är ett halvår gammal, fnissar när du gör minsta lilla sak med honom. En mycket liten sak som orsakar de största leendena.

Det har varit en mycket trevlig vinter hittills. Jag har sett tillbaka till gamla bekanta platser och många nya. Det är bara något med att gå i den stad man vuxit upp i och se hur vissa saker aldrig verkar förändras och andra nya spännande saker händer. Det visar att förändringarna kan vara lite abrupta och oväntade ibland, men att de ger så många nya möjligheter, och man kommer alltid att behålla minnena.

Även med den här fina vintern ser jag fram emot att solen ska komma fram i Sverige. Någon annan som ser fram emot att hänga tillbaka vinterjackan i garderoben, glömma var du ens lagt din vintermössa och ta fram strandhandduken?

Diego Annys
Vice ordförande för Studentkåren Malmö

Minnen från stranden

Ända sedan jag var liten har jag alltid kommit ihåg hur lugnande havet var för mig. Det kändes som om jag bara kunde stirra på det och känna lukten av saltet i luften och allting bara försvann. Så en av mina hemliga small pleasures är att bara läsa en bok vid stranden eller om vädret tillåter det, simma, för även om det bara är en halvtimme så verkar allting bli bättre.

En annan av mina hemliga small pleasures är något som jag nyligen har börjat göra, under de sällsynta tillfällen då vi ser solen på sistone, tar jag och några nära vänner bara några stolar från Kårhuset och njuter av solen med en god kopp varmt kaffe medan vi solar under vår lunchrast, det är en mycket liten del av våra rutiner, men ändå en del som jag älskar väldigt mycket.

Vidare är mitt tredje small pleasure något som jag inte diskuterar så mycket, men jag tycker verkligen om att läsa fanfiction, oavsett om det är på Ao3 eller fanfiction.net spelar det ingen roll. Så länge det är från en av de många bok/tv/anime-serier jag är intresserad av och den har en bra handling, för mig är det en perfekt möjlighet att bara försvinna framför min skärm i många timmar.

Och slutligen, min sista small pleasure är något som jag bara kan göra på min hemö Rhodos, och det är att umgås med min äldsta syster. Vi behöver inte ha någon särskild plan, eftersom vi bara kan umgås och dricka kaffe hemma hos henne eller bara titta på när varandra sminkar sig och kommentera nya produkter vi gillar, men det är ändå något som jag värdesätter mycket och saknar varje gång jag är borta från Grekland.

Konstantina Klonari
Vice ordförande för Studentkåren Malmö

Till sist

Vår slogan på Studentkåren är att Kåren är stor när du känner dig liten. Och det är kanske det som ger oss mest glädje. Att vara här för alla studenter som behöver oss. För alla studenter som känner att saker och ting borde vara bättre. För att helt enkelt göra din tid på Malmö universitet så bra som möjligt! Vilken större small pleasure finns det än så!

Från oss på Kårens presidium hoppas vi att du vill vara en del av detta tillsammans med oss. I våra föreningar, sektioner, våra evenemang eller som studentrepresentanter. Kanske kan detta bli ditt nya small pleasure.