I mitten på april gav vi oss ut på fakulteterna för att träffa er studenter, dela ut goda croissanter och oändliga koppar kaffe och framför allt få höra vera tankar om den pågående ekonomiska situationen. 

Vanligtvis har vi med oss lite frågor ut på fakulteterna som vi är nyfikna på att få svar på. Utan er studenter är Kåren ingenting och därför är det extra viktigt att få input från er så mycket vi bara kan! Vi vill tacka för alla svar och allt deltagande.

Kaffe med Kårens JA och NEJ fråga denna gång var: Har du möjligt att spara pengar varje månad? Så här svarande ni: 64 procent svarade JA och kan spara pengar, medan 36 procent inte har råd att göra det.

Den öppna frågan löd som följande: Hur påverkar den ekonomiska situationen dina studier?

Många av er svarade att ni behöver jobba extra för att klara det ekonomiskt, vilket i sin tur påverkar era studier. Ni känner också stress över situationen som medför ett sämre mående.

Mycket har blivit dyrare och ni behöver budgetera, planera och prioritera saker. För vissa innebär det att ni måste välja bort roliga saker, man får en mindre socialt liv och studentliv. Det begränsar ens vardag med nöje, buss- och tågkort och aktiviteter.
Ni påpekar att ni inte kan köpa kurslitteratur som är extremt dyrt, att ni köper mindre mat vilket leder till mindre energi som påverkar studierna.

Detta är en kort sammanfattning av de svar vi fick in av er studenter och vi lovar att vi på Kåren ska göra vad vi kan. Så håll utkik under maj månad!