Information från Kåren, våra föreningar och sektioner.

Häng med ArtCom

Häng med ArtCom och släpp ut din konstnärlighet!  Varje tisdag från och med 1 oktober anordnar vi “Malmö genom linsen” kl. 17. En guidad tur runt centrala Malmö. Ta bilder, lär känna varandra och hitta nya smultronställe i staden. Var tredje vecka i månaden har vi filmkväll, med start den 15 oktober. Den 29 oktober avslutar vi månaden med en kväll fylld av Halloween pyssel, där vi även skär våra egna pumpor. Mer info om våra evenemangen finns på vårt Instagramkonto: @k3artcom.

Bli en del av Fenix miljöförening!

Vill du göra skillnad? Bli en del av Fenix styrelse och var delaktig i evenemangsplaneringen! Vi har styrelseval den 2 oktober kl. 17 i biblioteket på Orkanen. Dessutom börjar vi terminen med en rundtur på SYSAV den 28 oktober kl. 13.

Välkommen till ASA

Välkommen till ASA

Välkommen till African Student Association Malmö. En studentförening som hyllar den rika mångfalden, kulturen och arvet på den afrikanska kontinenten. Oavsett bakgrund är vår förening till för att lära sig, växa och nätverka. Den 2 oktober är det dags för val av styrelse. Vill du påverka föreningen och planera event, seminarier och föreläsningar? Då ska du söka! Håll er på våra sociala medier: Instagram: @AfricanStudentAssociationMalmo, FB: African Student Association Malmö.

Kanelbullens dag

Den 4 oktober firar vi Kanelbullens dag! Som medlem i Kåren bjuder vi på gratis kanelbullar i Kølsvinet. Kom in och fira denna smaskiga dag med oss! 

Festmesteriet kör på

Vi är fortfarande på jakt efter en ny pub. I väntan på det anordnar vi andra roliga event för våra medlemmar. Vad sägs som att spela ölbrännboll, köra prison island, ha grillkväll och en massor av annat. Låter det intressant? Kom på våra måndagsmöten varje måndag för mer information. Den 7 oktober kl. 17 har vi ett extrainsatt årsmöte på Kårens kontor (Nordenskiöldsgatan 4) där vi kommer fylla styrelsen och rösta om stadgeändring. .

Vandra med ESN i höst

19 oktober anordnar vi en vandring till Söderåsens nationalpark tillsammans med Buddy Programme. Vi träffas kl. 09 på Malmö C. Håll ögonen öppna på våra sociala medier @esn_malmo för mer info. 

Vill du bli aktiv i ESN? Gå med i våra veckomöten för att hjälpa till att organisera roliga evenemang. DM.a oss om du är intresserad.

Föreläsning med LGBTQ

Den 30 oktober kl. 16:15 får vi besök av Malmö stadsarkiv som håller i en föreläsning om Malmös kvinnliga imitatörer mellan 1880-1910. Konstnären, scenen och deras shower och kopplingen till skapandet av homosexuella subkultursfärer i Malmö. Vi ses i rum OR:C233!

Kaffe med Kåren + Open Your Eyes

Nu är Kaffe med Kåren tillbaka och vi kommer till din fakultet. Häng med oss, prata och gör din röst hörd gällande frågor om Kåren, universitetet och Malmös studentliv. Är du medlem i Kåren bjuder vi på kaffe och croissant. I samarbete med Open Your Eyes bjuder vi in till föreningsmässa den 16 oktober under Kaffe med Kåren. Perfekt för dig som vill hitta en förening eller engagera dig ideellt.

Vi ses följande datum:
15 oktober – Orkanen, 10-14
16 oktober – Niagara, 10-14
17 oktober – HS, 10-14

Dags för studentråd

Varje termin anordnar Studentkåren Malmö studentråd, en viktig mötesplats där studenter, klassrepresentanter och kursrepresentanter från hela universitetet samlas. Här har du som student möjlighet att träffa andra engagerade studenter, delta i diskussioner och uttrycka dina åsikter om allt som rör utbildningskvalitén vid Malmö universitet.

Datum för studentråd:
8 oktober, Teknik och samhälle
8 oktober, Hälsa och samhälle
9 oktober, Kultur och samhälle
10 oktober, Lärande och samhälle

Klicka här för mer information om studentråden