Information från Kåren, våra föreningar och sektioner.

Häng med på Insparken

Välkomna alla nya studenter till Malmö universitet och till årets Inspark! För dig som är ny student erbjuder vi en fullpackad Inspark med roliga aktiviteter varje dag från den 3-15 september. Fyra olika lag, baserade på universitetets fakulteter, tävlar mot varandra i aktiviteter som stadsvandring, såpafotboll och spex. Ingen anmälan krävs! Kom till oss och hämta ut ett gratis insparksarmband.

Gå med i sektionen ArtCom!

Är du en K3-student? Gå med i Kåren och ArtCom-sektionen och engagera dig i studentlivet! Låt oss träffas och vara kreativa tillsammans med aktiviteter, fikor och andra konstnärliga evenemang. Är konst och humaniora din grej? Gå med i vår styrelse! Val sker tisdagen den 17 september kl. 17.00 i rum NI:A0311. För mer info följ @K3artcom på Instagram.

Nordisk Panorama Filmfestival med UF

Den 23 september kl. 18:00 på Biograf Panora hålls visning av dokumentären ”Belonging” på den 35:e upplagan av Nordisk Panorama Film Festival, följt av en frågestund. Visningen föregås av en kostnadsfri paneldiskussion (kl. 17:15) med filmskaparna, skådespelarna och representanter från Raoul Wallenberg-institutet. Gratis för medlemmar i UF. 42 kronor för icke-medlemmar. Begränsat antal platser (först till kvarn gäller). Registrera dig genom att skanna QR-koden.

En sista Inspark på puben!

Vi på Festmesteriet letar fortfarande aktivt efter en ny pub och kommer därför inte ha några evenemang eller måndagsmöten för tillfället. För mer information om våra evenemang och vår förening, kika in våra sociala medier.
Facebook: Festmesteriet Malmö
Instagram: @festmesteriet

Välkommen till nya Kølsvinet

Inför sommaren tog vi farväl till vårt kära kårhus som varit oss trogna i så många år. Men misströsta inte. Vi har en ny lokal för vårt kära Kølsvinet, om än betydligt mindre. Du hittar vår nya lokal på Neptunigatan 20 (det lilla huset mittemot Niagara). Här är du välkommen in för att ta en kopp kaffe (gratis för alla kårmedlemmar) och hänga med dina medstudenter.

Bli medlem i Studentkåren Malmö

Vad sägs som gratis kaffe varje dag? Det är en av alla förmåner med att bli medlem i Studentkåren Malmö. Du kan enkelt bli medlem på malmostudenter.se eller besöka vår reception. Det kostar för 99 kr/termin eller 198 för ett helt läsår.

Kom till FORUM – Påverka din utbildning!

Vill du vara med och forma framtidens universitet och studentkår? Då är FORUM platsen för dig! Här får du chansen att påverka på riktigt genom att bli studentrepresentant i universitetets olika beslutande och beredande organ på både fakultets- och central nivå. Som studentrepresentant får du inte bara möjlighet att påverka och förbättra – du får även värdefulla erfarenheter som kommer att sticka ut på ditt CV. Du blir en röst för dina klasskamrater och ser till att deras utbildning och studietid blir så bra som möjligt.

Läs mer om FORUM här.

Kårens litteraturstipendium – vinn 500 kr 

Som medlem i Kåren har du chansen att söka Kårens litteraturstipendium. Ett bidrag på 500 kr till litteratur ges ut till tre studenter när plånboken är tunn och böcker måste köpas in. För att ansöka ska du skicka en motivering på max 100 ord till inforum@malmostudenter.se. Sista dag att ansöka är 29 september.

Hemma – Kårens bostadsportal

Visste du att Kåren har en egen bostadsportal? På hemma.malmostudenter.se kan du både lägga upp annonser och söka rum/lägenheter i Malmö med omnejd.