Att vara ny i en stad kan kännas som att gå vilse i en virvelvind av okända ansikten utan GPS. Men oroa dig inte! Vi har lösningen; häng med på Insparken! Det är som en introduktionsfest av glädje och gemenskap som sveper in och tar dig med på en galen åktur där du lär känna nya människor och din nya studentstad.

Mellan den 3 och 15 september kommer Insparken vara epicentrum för det galnaste partyt i stan. Två veckor av skratt, skrik och sensationer där du kommer känna dig som en del av en stor, härlig familj av nya vänner. Finns det något bättre?

Under Insparken får du chansen att utforska din nya stad som om du vore en äventyrare i en Indiana Jones-film med roliga och spännande aktiviteter som är en perfekt isbrytare. Här delas du in i lag med andra studenter från din fakultet för att sedan tävla mot och umgås med studenter från hela universitetet om vem som är de riktiga mästarna. Aktiviteterna leds av kaptener med hjälp av faddrar som finns med ditt lag under hela Insparken och kan svara på frågor om både Kåren, universitetet och om Malmö. 

Insparken anordnas av studentföreningen Festmesteriet tillsammans med Studentkåren Malmö samt Insparkens generaler. Den är till för alla, är gratis och kräver ingen anmälan och är helt frivillig att delta på utan några som helst taskiga inslag. Du kommer och går som du vill helt enkelt. 

Kom och var med på Insparken för minnesvärda ögonblick som bara är början på ditt studentliv. Vem vet, kanske hittar du din blivande bästis bland allt detta kaos och skratt!

Mer information om Insparken 2024

Undrar du vilket lag du tillhör? Vilka aktiviteter som ska göras och annat? Klicka dig in på Insparkens hemsida och häng medmed oss i sociala medier nedan. Glöm inte att gå med i våra Facebookgrupper för respektive lag som du tillhör.

Ett urval av Insparkens aktiviteter 

Overallförsäljning (1-3 september)

Ladda upp inför Insparken genom att  införskaffa din alldeles egen studentoverall. Färger enligt lagindelning. 
Tänk på: För köp av ovve krävs medlemskap i Studentkåren Malmö!

Teambuildning

Äntligen kickar Insparken igång på riktigt! Lär känna ditt lag och förbered er för att kamma hem Insparksvinsten.

Stadsvandring

Vandra med ditt lag genom Malmö och samla poäng tillsammans genom olika uppdrag och utmaningar. Se till att ha övat in era lagramsor och danser och tävla mot de andra lagen.

Stora speldagen

Tävla mot de andra lagen i brännboll, dragkamp, levande fia med knuff och mycket mer.

Generalernas dag

Ingen vet ännu vad våra kära generaler planerat för denna dag. Info kommer publiceras i respektive facebookgrupp.

Kaptenernas dag

Ingen vet ännu vad våra kära kaptener planerat för denna dag. Info kommer publiceras i respektive facebookgrupp.

Såpafotboll

Kanske Insparkens populäraste aktivitetet. Gör er redo för att möta de andra lagen i en omgång fotboll, på en presenning, täck med halkig såpa. Vi uppmuntrar inga brutna ben! Vill man inte vara med och spela är man såklart välkommen att heja på sina lagmedlemmar! Det kommer även finnas andra aktiviteter tillgängliga.

Förenings- och sektionsmässa

Träffa studentkårens olika föreningar och sektioner. Utöka ditt sociala nät, mingla med likasinnade personer, eller varför inte gå med i en förening redan på plats? Här finns något för alla! Under mässan kommer det även finnas möjlighet att köpa mängder av olika märken till studentoverallen.

24h Race

Insparken avslutas såklart med det traditionsenliga 24h-racet! Klarar du av att överleva 24 timmar utan sömn och utan koffein? Varje hel timme ges deltagarna ett nytt uppdrag och vid timme 24 avslöjas Insparkens vinnare! Alla som överlever 24h-racet får dessutom en unik patch för att visa upp deras survival skills. Det kommer finnas möjlighet att gå iväg och köpa mat och dylikt.

OBS. Man behöver inte vara med 24h i sträck för att samla poäng till laget!