I november gav vi oss ut på fakulteterna för att träffa er studenter, dela ut goda croissanter och oändliga koppar kaffe och framför allt få höra vera era tankar om sexuell hälsa och universitetets arbetsmiljö.

Vi hade med oss några frågor som vi var nyfikna att få svar på.Utan er studenter är Kåren ingenting och därför är det extra viktigt att få input från er så mycket vi bara kan! Vi vill tacka för alla svar och allt deltagande.

Sammanlagt deltog 277 personer. Bra jobbat!

Första fråga löd, Har du haft vaginal-, anal- eller oralsex UTAN kondom under de senaste 12 månaderna? Där svarade 66,1% JA och 33,9% svarade NEJ.

Andra frågan löd, Har du någonsin känt dig pressad eller blivit övertalad av någon att ha vaginal-, anal- eller oralsex UTAN kondom? 71,5% svarade NEJ, 11,9% att ni blivit pressade till det, 8,3% hade blivit övertalade till det och 8,3% har blivit både och.

Tredje frågan löd, Är du medveten om alla olika könssjukdomar? (Klamydia/GenitalHerpes/Gonorré/HIV/HPV/Syfilis/Trichomoniasis/Hepatit). Hela 37,2% svarade att ni var medvetna om alla 48,4% att ni visste de flesta av de. Viktigt att ni är så många som är medvetna om dessa.

Sista frågan löd, Vet du var du kan testa dig? Svara är att du kan göra det på 1177, Centrum för sexuell hälsa och Studenthälsan.

Vi frågade också om hur ni upplever universitetets arbetsmiljö. 35,8% svarade att ni har allt ni behöver. 42,9% att det mesta är okej. 11,8% att det saknas utrymme. 6,7% att det är kallt.

Övriga kommentarer angående arbetsmiljön är att det är bra, men att platser för grupparbete saknas då alla grupprum är upptagna. Det är väldigt högljutt och ofta stökigt. Det är hög ljudnivå.

Detta är en kort sammanfattning av de svar vi fick in av er studenter och vi lovar att vi på Kåren ska göra vad vi kan.