Kårens studenttidning SUM söker nu efter två nya chefredaktörer inför höstterminen. Är det du?

Att vara chefredaktör på SUM är både roligt, utvecklande och lärorikt. Arbetet innebär en del administrativt arbete, men också spännande möten och roliga uppgifter. Som chefredaktör är du din egen chef och du ger dig själv och dina medarbetare i tidningen arbetsuppgifter. Arbetet är ideellt men du får dubbelt betalt i erfarenhet och en fantastisk merit.

Som chefredaktör för SUM är du ansvarig utgivare, arbetsleder redaktionen och ansvarar för planeringen av tidningen. Du arbetar i tät kontakt med SUM´s redaktion, Kårens kommunikatör, tryckeri och annonsbyrå. Du arbetar som mest intensivt under deadline innan magasinet ska skickas till tryckeriet. Detta infaller två gånger per termin i samband med att tidningen skickas till tryck. Du delar vidare ut uppdrag till övriga redaktionsmedlemmar. I planeringen av tidningen har du textredaktör, bildredaktör och AD till din hjälp. Hur du väljer att lägga upp planeringen och arbetet med tidningen är upp till dig, och med tiden kommer du hitta ett arbetssätt som passar dig. Självklart finns det mallar som tidigare använts för SUM du kan använda dig av. Vidare ansvarar du för att tidningens inriktning följs och att Studentkåren kontinuerligt uppdateras.

Vi söker dig som är student på Malmö universitet, har minst ett år kvar på dina studier och trivs med att jobba i ett högt tempo. Du behöver kunna skriva på ett sätt som fångar läsaren samt ha ett öga för vad som utgör en bra text. Du har lätt för att knyta nya kontakter och har du dessutom koll på studentlivet i Malmö ses det som ett stort plus.

Har du frågor hör av dig till chefred@malmostudenter.se för mer information och svar på frågor.

Är du en driftig, nyfiken och kunskapstörstig är det här arbetet för dig. Att vara chefredaktör på SUM är att lära för livet! Upplärning och överlämning kommer ske under mars och april vid produktionen av nästa nummer.

Skicka din ansökan innehållande CV, textprover samt ett presentationsbrev till: lykke.sjodin@malmostudenter.se senast söndag den 8 april!