Är du passionerad och vill göra skillnad och forma en levande studentgemenskap? Då är det dags att ta steget och ansöka till Studentkårens Malmös Fullmäktige (FUM) sju platser och styrelse tre platser (heltidsarvorderat studentombud och vice ordförande). Som en viktig del av studentlivet har du nu chansen att engagera dig och påverka direkt.

Det är en möjlighet för dig att bli en röst för dina medstudenter och driva förändringar som betyder något för er alla. Genom att ansöka till Fullmäktige och styrelsen blir du en del av en dynamisk grupp som arbetar för att förbättra studenters studentliv.

Fyllnadsvalet innebär att vi måste fylla sju vakanta ledamötesplatser i Kårens Fullmäktige samt tre vakanta styrelseposter. För att bli ett studentombud eller vice ordförande behöver du först vara eller bli invald i FUM för att därefter bli invald som studentombud eller vice ordförande.

Så ansöker du

Fullmäktige:

För att ansöka in till Kårens Fullmäktige behöver du svara på följande tre frågor:

  1. Varför kandiderar du till Fullmäktige?
  2. Vad vill du uppnår med att sitta med i Fullmäktige?
  3. Om du fick välja en sak att förändra på Malmö universitet, vad skulle det vara?

Studentombud eller vice ordförande:

För att ansöka till Kårens styrelse som studentombud eller vice ordförande behöver du motivera varför du passar som det på max en halv A4 (250 ord). Detta gäller ordinarie ledamöter och för er som ansöker till Kårens Fullmäktige i Fyllnadsvalet.

Ansökningsperioden är öppen mellan 14 december till 14 januari och du skickar in din ansökan till valberedningen@malmostudenter.se. Ansökan hanteras av valnämnden.

Oavsett om du är intresserad av att forma evenemang, förbättra studenters välbefinnande, eller stärka studenternas röst och inflytande – din ansökan är viktig och välkommen. Ditt engagemang kan göra verklig skillnad för studentgemenskapen.

Att ansöka till Fullmäktige och styrelsen är inte bara en möjlighet att påverka, det är också en chans att utveckla dina ledarskapsfärdigheter och skapa minnen för livet.

Så, vad väntar du på? Ta chansen att göra din röst hörd och ansök i Studentkåren Malmös Fyllnadsval idag! Låt oss tillsammans forma en ännu mer levande, inkluderande och givande studentmiljö.