Uttråkad

Kulturellt

Biograf spegeln: Här finner du i stort sett all film du inte kan se på din ”vanliga” biograf. Vill du uppleva gammal svart-vit film, dokumentärer, kortfilm eller mer konstnärligt kreativa verk är detta stället att besöka en regnig eftermiddag/kväll med en varm popcornbox i knät. Priserna är också mer studentvänliga än på andra biografer. Missa inte att boka in dig på en filmvisning i deras Salong Bar Deco där du kan avnjuta mat och dryck samtidigt (chokladtryfflarna är de bästa!). Vill du veta mer om vilka teman och filer som visas finner du det här: www.biografspegeln.se.

Inkonst: Njut av spännande teater, dans, performance, klubbar och koncerter till ett rabatterat pris på Kulturhuset Inkonst. Studentkåren Malmö ger sina medlemmar 10% rabatt på alla Inkonsts egna arrangemang (erbjudandet gäller ej på redan rabatterade priser förutom studentrabatten för scenkonsten). För att ta del av den här rabatten måste giltig studentlegitimation uppvisas på inköpsställena Kulturcentralen: www.kulturcentralen.nu, 040 103020 och kassorna på Inkonst. Läs mer och kolla in
kommande event på www.inkonst.com.

 

Kulturnatten i Malmö: Varje år arrangerar konstfrämjandet en kulturnatt i Malmö. Förutom att gallerier och konsthallen håller öppet till 24 ställs även tillfällig konst ut på flera olika platser i Malmö. Ta på dig skönaste skorna och upplev konstmalmö med en kopp varm java i handen. För vidare information om datum, tidspunkt och utställningar samt aktiviteter besök skane.konstframjandet.se/verksamhet/malmo-gallerinatt/.

 

Malmöfestivalen: Malmöfestivalen innehåller många kulturella aktiviteter, så som gatukonst och musikala framträden. Varje år kommer världskända artister till Malmö för att uppträda inför entusiastiska och glada festivalbesökare. Det bästa med festivalen är att den är gratis att besöka och att du lätt kan ta dig på gåben mellan allaolika scener, vilka är utspridda över hela centrum. Malmöfestivalen hålls vanligtvis den tredje veckan i augusti gå in på www.malmofestivalen.se för mer information och program.

 

Malmö museer: På Malmö museer kan du se fasta utställningar såväl som tillfälliga. Upplev känslan av att vara inuti en u-båt, se en vallgrav kring ett riktigt slott samt besök den tekniska utställningen inne på museet. De fasta utställningarna visar bland annat redskap, textilier från förr för att ge en inblick av hur Malmö en gång var som stad att leva i. Utöver dessa visas varje år ca 10tillfälliga utställningar som kan röra allt mellan himmel och jord. För vidare information om utställningar och öppettider, besök Malmö museer.

 

 

Malmö konsthall: Se samtidskonst av etablerade konstnärer, såväl svenska som internationella på Malmö konsthall som ligger mitt i en idyllisk park. Ett tips är att ta med egen picknick som du kan njuta av i parken utanför. För studenter är det gratis inträde, och för de som har barn med sig finns det också utställningar för de små med bland annat interaktiva teman. Malmö konsthall ligger i närheten av trianglen och konserthuset på S:t Johannesgatan 7. För att se program och öppettider gå in på  www.konsthall.malmo.se.

 

Malmö Stadsteater

Teater på Hipp, Intiman och Studion

50% studentrabatt

Se program och köp biljetter via malmostadsteater.se

 

Malmö Opera

Mitt i Malmö, vid Triangeln ligger stans vackraste kulturbyggnad med en av Europas största scener. Malmö Opera är ett storslaget funkispalats med en praktfull foajé, en restaurang med café, barhäng och eget microbryggeri, en salong med nästan 1 500 platser. Här spelas en föreställning så gott som varje kväll; opera, musikaler, konserter och dansföreställningar. Här arrangeras också möten, fester och stans största nyårsfirande! Studenter går för halva priset. I vår spelar vi bland annat operaklassikern Rigoletto och i höst den kända musikalen West Side Story. Läs mer på malmoopera.se


Skånes Dansteater

Se program och köp biljetter via skanesdansteater.se

 

Malmö Live Konserthus

Se program och köp biljetter via malmolive.se

 


Sommarscen Malmö
: Sommarscen arrangerar varje somar ett program utomhus för barn, unga och vuxna på närmare 40 spelplatser och scener över hela Malmö. Sammanlagt presenteras över 200 föreställningar och konserter med allt från dans, film, musik och teater till olika genreöverskridande scenkonstformer som utmanar. Alltid med fri entré. Ta med egen mat och en kall dryck och sitt och trängs med glada människor, gamla som unga innan föreställningen börjar. Ett tips är att ha med sig något mjukt att sitta på så att träsmaken inte gör sig påmind och förstör upplevelsen av föreställningen och den vackra omgivningen. Information och program finner du här: www.malmo.se/sommarscen

 

Stadsvandring: Med risk för att verka för pensionärsaktig, kommer denna aktivitet med i guiden. För en nyinflyttad Malmöbo, är detta en intressant tur. På vandringen, som har en medföljande guide, får du veta allt om Malmös särpräglade historia, arkitektur och kända personligheter. Har du tur lägger guiden till mysterier och folksägenhistorier. Inte alla känner till hur exempelvis Malmö varit kopplat till Danmark och vilken roll Öresund spelade innan bron och regionen Malmö-Köpenhamn blev en. Biljetter till vandringen samt
prisuppgifter och datum finner du på www.kulturcentralen.nu. God förnöjelse!

 

Panora biograf: Nära Möllevången ligger guldkornet Panora som visar en stor variation av olika filmer, alltifrån dokumentärer, kortfilmer och varje fredag är det premiär för en ny film. Panora är både en biograf och ett arthouse vilket gör det till en upplevelse utöver det vanliga biobesöket. Panora gillar nämligen att använda sina lokaler och skärmar på nya experimenterande sätt och har ofta Q&Aa-seminarier där de anordnar samtal med regissören och filmteamet för att lyfta olika teman för publiken. Kika in på deras hemsida för mer information: www.panora.se.

 

 

Evenemang och aktiviteter

Interpool biljard: Samla vännerna för en annorlunda och aktiv afton på stan med biljard, dartspel och sport på schemat. På interpool, som ligger på Stora nygatan 19, kan du få tiden att gå riktigt fort och ha fantastiskt roligt. Välj mellan olika sorters biljardspel, dart, flipper och backgammon medans du avnjuter en kall öl från baren. Planerar du ett evenemang för dina studiekamrater finns det även möjlighet att boka bord för att äta innan festen går igång. För mer information och öppettider se:  www.interpool.se.

 

MFF:s hemmamatcher: Se regerande Svenska mästarna göra upp på Malmö swedbank stadion. Grips av stämningen och sjung med för att heja på de himmelsblå! På www.mff.se finner du spelschema så du kan planera in nästa hemmamatch, köpa biljetter, eller om du blir biten, årskort. Glöm inte den himmelsblå halsduken, så du har något att vifta med när målen trillar in!

 

Stapelbäddsparken: Kom och skejta, klättra, ta en kaffe eller bara häng i stapelbäddsparken. Stapeln är en grym betongarena där du får en maximal upplevelse när du kommer med din skateboard, dina inlines eller rullskridskor. Behöver du en paus från åkandet kan du klättra på någon av klippblocken eller köpa en fika från cafét och hänga med kompisarna. Det arrangeras också tävlingar och Stapeln har bland annat varit arena för Quicksilver superbowl, där världens bästa skejtare kom och tävlade. Vill du besöka Stapeln, vilket är gratis för alla, åker du helt enkelt bara dit med din bräda, på din cykel eller tar buss 5 ut till Västra hamnen. Mer information om evenemang och tävlingar finner du på stapelbaddsparken.se.

 

Utmaningarnas hus: Utmana dig själv och dina vänner på utmaningarnas hus. Precis som i fångarna på fortet gäller det om att klara olika uppdrag i olika rum för att nå en slutpoäng. Utmaningarna är olika och kräver olika kompetenser, kanske något kul att göra med nya klassen eller studiegruppen för att lära känna varandra? Mer information och hur du gör för att boka en tid finner du på  utmaningarnashus.se.

 

Folkets park: Mitt i Malmö ligger Folkets park, en mötesplats för såväl unga som gamla. Innanför de charmiga grindarna finner du en mängd olika aktiviteter. Du kan välja att bara spatsera, besöka djuren på minizoo, spela minigolf, klättra i klätterställningarna, se på utomhusteater eller fika på en god glass eller en kall öl. I parken finns det också möjlighet att ta av skorna och sitta i gräset och njuta den medhavda matkorgen med en god bok i handen. Folkets park är som en skön oas mitt inne i staden, ett avbrott från vardagen! I parken finns det också ett rikt utbud på sköna barer och restauranger väl värda ett besök. På vintern kan du ta med dig skridskorna och ta en tur på isen. Det arrangeras en del olika aktiviteter inne i parken och för mer information om detta, besök  www.malmofolketspark.se.

 
PageLines