Otränad

 

GYM

Friskis och svettis: I Malmö finns fem anläggningar med härlig friskis och svettis anda. Med ett kombikort får du som studerande tillgång till alla dessa fem och allt vad de har att erbjuda. Spinning, gym, indoorwalking och en mängd olika pass. Kom och njut av gemenskapen!

För mer info: malmo.friskissvettis.se

Crossfit: Vill du testa en något annorlunda träningsform så gå till Crossfit i Västra Hamnen. Här kör man all-in och träningskonceptet bygger på en varierande träning i hög intensitet där man använder sin egen kropp i så stor utsträckning som möjligt. Rabatt för studenter och gratis att prova på!

För mer info: www.crossfitmalmo.se

Kockum Fritid: Här får studenter gym och gruppträning för ett förmånligt pris. I samma byggnad finner du även bad, bowling, badminton och ishall. Många möjligheter, kom hit och lek av dig!

För mer info: www.kockumfritid.se

Sats: Säger sig ha Sveriges bästa träning. Är det så? See for yourself, här finns en mängd olika korttyper så kika på hemsidan för det som passar dig bäst. I Malmö finns Sats i Västra Hamnen, på Värnhem och mitt i city.

För mer info: www.sats.com

Fitness24Seven: Har över 20 gymanläggningar bara i Malmö området och erbjuder både studentrabatt samt förmånliga priser om du har möjlighet att träna dagtid (06-16). Öppet dygnet runt. För mer info: fitness24seven.com

 

Idrottsföreningar

 

Vad vill du göra? I Malmö finns det mesta så det är bara till att välja och vraka.
Vill du ha några väl valda tips så läs vidare, vet du redan vad du söker så kika in på www.malmo.se, där finner du hela raddan av aktiviteter med tillhörande länk.

 

Enighet: Kampsport? Självförsvar? Denna ideella idrottsförening kan få dig fit for fight så att säga. Vill du provträna kan du göra det för 60 kronor som sedan dras av på ditt träningskort om du väljer att fortsätta.

För mer info: www.enighet.se

 

Ridning: Är du hästintresserad finns det flera olika ridskolor och ryttarföreningar i Malmöregionen. Att rida på ridskola kan ofta upplevas som dyrt och aningen för strukturerat. Därför kan ett annat tips vara att kika efter annonser angående medryttare på blocket, där privata hästägare söker hjälp med sina hästar.

 

Kite: Det finns flera olika kiteskolor (exempelvis www.kite.se) som anordnar kurser här i Malmö. Är du sugen på att dra dit vinden för dig så är detta ett hett tips på hur man lätt finner ursäkter för att inte plugga och istället drar ner till havet.

 

Paddla kanot: Är du sugen att uppleva Malmö från ankornas point of view samtidigt som du får grym träning för överkroppen så finns sydsveriges bästa kanotklubb här i Malmö.

För mer info: www.malmokanot.se

 

Dans: Vill du utveckla de kunskaper du redan har eller vill du bara lära dig lite nya moves att flasha med på dansgolvet så finns det här i Malmö flera olika alternativ. Dansakademin (www.dansakademi.se) är ett av de olika centrum som erbjuder olika dansstilar på olika kunskapsnivåer.

 

Hyr hallar: Runt om i Malmö finns det hallar till uthyrning, det är mer regel än undantag att det går att hyra en hall, i mån av plats naturligtvis. Men kolla upp hur det funkar på närmsta sporthall. Det kan vara ett schysst sätt att hänga, dra ihop ett gäng polare och lira lite badminton, fotboll, innebandy eller varför inte bygga upp en traditionell hinderbana och kör hela havet stormar.

 

Parker

 

Pildammsparken: Från tidig morgon till sen kväll finner du här springande, joggande, powerwalkande och lunkande motionärer i alla åldrar. På sommaren skymtas kubbspelare och fotbollsspelare i en salig blandning bland grillosen som hänger tätt bland träden. Vid den lite kallare årstiden myser man vid isen och vinglar runt på skridskorna eller tävlar i pulkaåkning på någon lämplig slänt.

 

Ribban: Ett stenkast från storstadsmiljön finner du Malmös egen sandstrand. Storslagna vyer med Öresundsbron och Turning Torso i varsin ände kantas av den populära ”strandpromenaden” där du kan ta dig fram i princip hur du vill. Cykla, jogga, gå, kanske inlines är något för dig?

 

Limhamnsfältet / Öresundsparken: parallellt med Ribersborgsstråket ligger Limhamnsfälten och Öresundsparken med en bunke fotbollsplaner och stora gröna fält. Här kan man i princip göra vad man känner för utan att behöva störas av någon annan. På vintern dukas det upp för ishockeyspel och allmän skridskoåkning på någon av dammarna.

 

Slottsparken: denna gamla militärövningsplats kan idag bjuda på lite av det mesta. Ute på din motionsrunda bland de snirkliga stigarna och över broarna kan du springa på picknicksällskapet bakom den ena busken och fiskaren bakom den andra. Har du barnen, småsyskon eller varför inte någon random unge som ursäkt för att du ska kunna leka, med dig rekommenderas en tur till sagolekplatsen vid stadsbiblioteket.

 

Bokskogen / Torups rekreationsområde: Är du sugen på lite riktig natur kan du cykla hit längs utflyktsstigen (ca en mil lång) som utgår från Husie i närheten av Videdalstorget och går till stora delar på banvallen utmed en nedlagd järnväg. Mer information om denna finns i Malmö Cykelkarta. Väl framme finner du motionsspår och promenadstigar i den härliga naturmiljön som inte går att jämföra med någon stadspark.

 

Gröningen: Du vill göra något fysiskt men vet inte riktigt vad? Ta en tur hit och kika efter vad som kan tänkas passa. Denna spontanidrottsplats, som det kallas, bjuder på bland annat basket-, volleyboll-, boule-, löpnings-, och längdhoppsmöjligheter. Allt uppdukat som på ett smööörgausboourd för dig och alla andra att använda när helst ni vill.

 

Bulltoftaparken: Sugen på frisbeegolf? Då är det hit du ska komma. Utmana polarna och kanske passa på att lira lite boll på någon av grönplättarna i parken. Eller varför inte bara ta en fika på en mysig plats och kika på de som gör det.

 

Scaniaparken: Rent spontant kan väl detta ses mer som ett sommarställe. Scaniabadet är då fyllt till bredden med hippa människor som glider omkring, solar och tar ett dopp från de grymma djuphavs-bryggorna. Volleybollplaner o grönområden som bjuder in till spontan-bollsport finns i närheten. Kom å njut! Vill du bara smita förbi å kika lite på härligheterna så går det en cykelbana rakt igenom alltihop.

 

Stapelbäddsparken: Inte rädd för lite blåmärken här och var? Utomhusskateparken bjuder på grymma möjligheter för skate, men även klättring och BMX är sådant du kan pyssla med här. Annars kan man komma hit för skönt häng och spännande utsikt!

 

 

 
PageLines