Hungrig

 

Kårens sopplunch

Sopplunch: Varje onsdag erbjuder Kåren vegetarisk sopplunch för 15 kr inkl. bröd och kaffe i Kölsvinet (Bassängkajen 8). Priset gäller medlemmar i Studentkåren Malmö, det finns möjlighet att teckna medlemskap på plats. Lunchen serveras mellan kl. 12-13, Kølsvinet, Bassängkajen 8, välkommen!

 

Kårens studentfrukost

Studentfrukost: Dagarna innan CSN ska komma när plånboken gapar lika tom som kylskåpet serverar vi  Kårens studentfrukost till dig som medlem för endast 20 kr. Frukostbuffén består av ett klassiskt innehåll av mackor, pålägg, yoghurt, müsli, ägg, juice, te och självklart färskt rykande kaffe! Frukosten serveras tisdagar före den 25:e varje månad, mellan kl.9-11, Kølsvinet, Bassängkajen 8, välkommen!

 

Kårens studentpub

Studentpub: Kåren har en alldeles egen studentpub med en härlig avslappnad stämning och schysta priser. Ett återkommande event varje månad är Music Pub som är den sista fredagen varje månad med livemusik! Kika in på Festmesteriets facebooksida för mer events och uppdateringar som sker på puben, Bassängkajen 8, välkommen!

 

Café

Simpan: På Simrishamnsgatan ligger Malmös förmodligen skönaste café, Simpan. Hela stämningen känns kreativ och man vill bara slänga upp fötterna medan man njuter av sin varma macka med exempelvis chevré och avocado. Är man ett par stycken som vill dricka kaffe delar man bara på en presskanna som man har ståendes på bordet, så slipper man springa och be om påtår stup i kvarten.

Simrishamnsgatan 3

 

Pronto: På Lilla Torg ligger det smala men höga caféet Pronto. På undervåningen beställer man sin mat och på ovanvåningen kan man njuta av sin mat eller fika i lugn och ro, med utsikt över torget. Deras pastasallader borde få en stjärna på walk of fame. Vem kommer på idéen att ha färsk pasta med fyllning i salladen? Genialiskt!

Lilla Torg 2

 

Solde kaffebar: Med utsökt kaffe och kunnig personal lockar Solde kaffebar kaffetörstande malmöbor och ryktet säger att här finns södra Sveriges godaste kaffe. Inte undra på att Solde har snabbt blivit mångas favoritställe. Helt klart värt ett besök!

Regementsgatan 2

 

Lilla kafferosteriet: Med sin charmiga inredning och knarrande golv bjuder Lilla kafferosteriet på en härlig upplevelse. Här serveras kaffe från flera av världens hörn och varför inte köpa en matig bulle till med fräscht pålägg? Mysfaktorn är hög!

Baltzarsgatan 24

 

Konditori Hollandia: Tårtkalas! Konditori Hollandia serverar i särklass Malmös bästa tårtor i en riktigt klassisk miljö. Det blir dock snabbt trångt så vill du inte sitta här så går det bra att köpa kakor med sig hem. Det är näst intill omöjligt att passera Hollandias skyltfönster utan att det börjar vattnas i munnen!

Södra Förstadsgatan 8

 

Slottsträdgården kafé: Vad vore en sommar i Malmö utan upprepade besök på Slottsträdgården kafé? I ljuvlig miljö, bakom Malmöhus slott, ligger detta lilla charmiga ställe vars inriktning är att använda sig av närodlade och kravmärkta råvaror.

Malmöhusvägen 8

 

Restaurang

 

Kebablandet: Här kan du köpa fantastiskt goda falafel och kebabrullar och tallrikar i alla möjliga former av supertrevlig personal. Perfekt att smita från studierna och köpa sig en rulle för en billig peng! Glöm inte att testa falafelrullen med halloumiost. Gott, gott, gott!

Norra Vallgatan 88

 

Lima 78: Har du inte testat peruansk mat än så är det verkligen på tiden! På Lima 78 är det definitivt värt varenda krona när du vill unna dig något gott!

Norra Vallgatan 78

 

Misoteket: Ett annat guldkorn på behagligt avstånd från Lilla Torg är Misoteket. Utgångspunkten är en röd eller vit misosoppa och sen väljer du bland 15-20 olika ingredienser och kombinerar din egen soppa. Gott och hälsosamt!

Västergatan 6

 

Tusen & 2: Tusen & 2 serveras det enbart hamburgare med tillbehör och priserna är definitivt överkomliga. På Tusen & 2 har man råd att lyxa till det mitt i veckan om man så vill. Definitivt värt ett besök!

Bergsgatan 6
Landbygatan 4

 

Fagans: Den irländska restaurangen Fagans är ett mysigt ställe med riktigt bra mat! Håll utkik efter livespelningar på deras hemsida. Då dansas det tills stället stänger. Det är varierad ålder på besökarna vilket är ett plus.

Per Weijersgatan 4

 

Carib Kréol: Trött på regniga och kalla Sverige? Lugn, medelhavet är aldrig långt borta med Carib Kréol i närheten! Den exotiska maten tillsammans med de fruktiga drinkarna ger en känsla av Karibien. Addera svängig livemusik och du kommer glömma tråkvädret utanför för några timmar.

Claesgatan 11

 

Mosaik: På ett innovationsrikt sätt bjuder Mosaik på ett nytt sätt att äta. Med inspiration från olika medelhavskulturer kan du som gäst välja mellan många olika smårätter och på så vis kombinera din egen tapasmeny för kvällen. Mosaik är inhyst i gamla, anrika lokaler vilket ökar den härliga stämningen! Restaurangen är ett populärt after work-ställe som bara måste utforksas!

Stortorget 6

 

Metro: Alldeles i anknytning till Möllevångstorget finner du Metros oas med oklanderlig stämning! Uteserveringen lyses upp av färgglada ljusslingor och inomhus fortsätter myset med romantisk retrostil. Här kan man sitta i timmar och bara äta och njuta i goda vänners lag!

Ängelholmsgatan 14

 

Shamiat: Shamiat är den första syriska restaurangen i Malmö och man serverar endast syriska maträtter. Dessa maträtter är tillagade precis som man äter dem i syriska hem, tillagade med kärlek och mestadels vegetariska rätter. Det är inte konstigt att detta ställe blivit så populärt, de har inte bara otroligt god mat och härlig stämning, pirerna passar även bra för en students lilla plånbok.

Södra Skolgatan 35

 

Restaurang Möllan: Restaurang Möllan har vissa kvällar då det bjuds på livsunderhållning och maten serveras i stora portioner och är helt klart prisvärd och ölen smakar alldeles utmärkt! Är du kanske inte så hungrig så kan man ju alltid köpa lite nachos till sin dricka istället.

Bergsgatan 37

 

För mer fina tips att fika, äta och titta på fina saker i butiker så besök Creative Malmös hemsida som har utformat personliga djupdykningar om guldkorn i vår stad!

 

 

 

 

 

 
PageLines