Kårens Litteraturstipendium för höstterminen 2016 tilldelas Beatrice Järnsweden, Frida Torstensson och Olivia Samuelsson. Grattis!

Läs deras motiveringar:

beaBeatrice Järnsweden Jag ansöker om årets litteraturstipendium för att ha möjlighet att köpa kurslitteratur inför mitt sista år på grundlärarutbildningen. Genom att köpa kurslitteraturen skapar jag möjlighet både för mig och för mina klasskamrater att ta del av kursens material då vi tillsammans delar det material som vi äger med varandra. Genom att dela kurslitteraturen tillsammans med kurskamraterna skapar vi en stark kamratskap samtidigt som alla får möjlighet att ta del av materialet trots olika ekonomiska förutsättningar. Ett litteraturstipendium till mig skulle därför stötta en större grupp elever som väljer att samarbeta på ett miljö- och ekonomiskt hållbart sätt i sina studier.

 

fridaFrida Torstensson Då har man alltså gått och blivit student 
Med förhoppning om att bli mer kompetent
Hyra, mat, litteratur och busskort 
Ojoj, pengarna går åt fort 
Hur ska jag överleva denna termin?! 
Svaret hittade jag i Kårens välkomstmagasin 
Detta är min vädjan om att litteraturstipendiet få
Min förhoppning är att den är omöjlig att nedslå

 

 

lovisaOlivia Samuelsson 2016 har varit ett helt vansinnigt år. I juni dog min pappa av en helt oväntad blödning i hjärnan. En månad efteråt fick jag reda på att jag snart skulle flytta iväg längst ner i landet. Allt detta chockade hela min familj, och vår ekonomi därefter. Det har varit lite av ett kaos, och ganska osäkert om jag ens skulle ha råd att plugga just nu.
Trots allt löste det sig, dock inte med någon jättestor marginal. Kurslitteratur kostar ju tyvärr skitmycket, och därför skulle 500 kronor lyfta iallafall en liten tyngd från mina axlar.