Grattis! Du är antagen! Välkommen till din nya studentstad Malmö!

Vi vet att det kan vara med blandade känslor som man börjar sin studietid, visst är det kul att börja plugga och flytta till en ny stad och träffa nya människor, men vi vet också att det inte alltid är lätt att slå ner bopålarna på ett nytt ställe.

Som ny student är det en hel del att hålla koll på vid terminstart; Var ska jag bo? Vad finns det att hitta på som student i Malmö? När börjar Insparken? Vem kan hjälpa mig om jag får problem? Oroa dig inte, alla dessa frågor kan du få svar på i vår Överlevnadsguide! Vi har satt ihop våra bästa tips för att underlätta din första tid som ny student i Malmö. Ladda ner eller se den direkt i webbläsaren på denna sida.

Det kan vara jobbigt att vara helt ny på universitet  men vi finns här för att hjälpa dig till rätta! Här har vi lagt upp en checklista för att du som ny student ska komma in i studielivet så snabbt som möjligt och komma till rätta.

Har du fler tips till nya studenter i Malmö? Skicka in dem till inforum@malmostudenter.se.

Håll dig uppdaterad

Missa ingenting av vad som händer i Kårens värld! Vi uppdaterar ständigt våra digitala kanaler med evenemang, grymma erbjudanden och matnyttig info så glöm inte att följa oss på Facebook , Instagram , Twitter eller Canvas

Hitta bostad

Det är skönt att ha ett tak över huvudet. Ta en titt på vår sida Hitta Bostad där vi ha samlat våra bästa tips för dig som letar boende i Malmö.

Adressändra och folkbokför dig i Malmö

Anmäla flytt som student: Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats: www.skatteverket.se/studentflytt

Sök studiemedel hos CSN

Ansök direkt på www.csn.se.

Bli medlem i Kåren

Oavsett om du behöver hjälp med en knepig lärare, hitta en nattklubb eller veta var du kan micra lunchen, finns vi här för dig. Läs mer om vad vi erbjuder här.
Bli medlem!

Skaffa dator-ID

Din datoridentitet använder du under hela din studietid för att logga in på datorer, komma åt det trådlösa nätverket och It’s learning. Du måste beställa din datoridentitet innan du kan registrera dig på din kurs. Du gör det via idservice.mah.se.

Skaffa multikort

Ditt multikort fungerar som lånekort, kopieringskort och passerkort. Multikortet kan hämtas på Orkanen eller Hälsa och samhälle. Mer info på mah.se/multikort.

Skaffa ett lånekort

Eftersom böcker kan vara ett dyrt inslag i din studentbudget kan det vara smart att låna böcker och för detta behöver du ett lånekort. Registrera ditt multikort som lånekort på Malmö universitets bibliotek.

Köp kurslitteratur

Köp och sälj begagnat genom www.campusbokhandeln.se som finns på första plan i Niagara.

Fixa en cykel

Cykel är ett smidigt sätt att ta sig runt på i Malmö och dessutom både billigare och miljövänligare än bussen! Kolla in Malmö stads cykelauktioner för cykelfynd, eller teckna en årsprenumeration på hyrcykel hos malmobybike.se.

Engagera dig

Förgyll din fritid i en av Kårens föreningar eller sitt med i dina områdes- och fakultetsstyrelser och se till att din utbildning och omgivning är så bra som möjligt. Kontakta ditt studentombud eller läs mer på Engagera dig.

Hämta dina exemplar av …

SUM (Student Union Magazine) samt Kårens Studenthäfte GRATIS på din fakultet eller i Kårhuset.