Vad krävs av mig?

Du behöver lägga en del av din fritid på ditt kårengagemang. Hur mycket tid beror på vad du är aktiv inom. Som Fullmäktigeledamot bör du till exempel kunna lägga några h/ fullmäktigemöte, 5-6 gånger per läsår. Väljer du istället att hjälpa till med Kårvalet, är det någon/några dagar du behöver sätta av till valet. I slutändan är det du själv som bestämmer hur mycket eller hur lite du vill vara engagerad. Prata med den ansvarige för respektive förening/område för att få mer information.

Vad kan jag engagera mig i?

Det finns massor av saker att engagera dig i inom Kåren. Den enda som sätter gränsen för vad som kan göras är du. Men generellt sett finns det fyra olika områden som du kan aktivera dig inom:

  1. Som ledamot i Kårfullmäktige.
  2. I någon av Kårens föreningar eller som medarbetare i studenttidningen SUM.
  3. Som representant i universitetets nämnder, grupper och organ.
  4. I aktuella projekt som Kåren har (kan tex vara ideell under insparken, Kårens dagar eller under Kårvalet). 

Vad får jag ut av att vara Kåraktiv?

Du lär känna en massa intressanta personer med oh chansen är stor att du får vänner för livet.

Du kan påverka hur Kåren styrs och vad Kåren ska pyssla med och lägga energi på under tiden som du är Fullmäktigeledamot. Genom att sitta med i universitetets olika nämnder ser du till att ditt område och din utbildning är så bra som möjligt. Du påverkar alltså direkt din och andras studiesituation.

Dessutom ger kårengagemang dig en värdefull pusselbit för din arbetslivserfarenhet och du får alltid ett intyg på att du varit aktiv inom Kåren. Intyget kan förhoppningsvis ge dig ett försprång när du är klar med din utbildning och är redo att börja söka jobb.