Ny Student

Välkommen!

Som ny student är det mycket att hålla reda på i början av terminen och är man dessutom nyinflyttad kan det vara mycket som känns förvirrande. Ta en titt under fliken “Välkommen till Malmö” där du hittar vår Överlevnadsguide som vi har fyllt med praktiska tips till dig som är ny student.

Ett bra sätt att lära känna dina nya klasskamrater, hitta nya trevliga vänner och lära känna Malmö lite bättre är att delta i Insparken. Insparken arrangeras av Festmesteriet under terminens två första veckor.

När du börjar din nya kurs eller ditt program kommer du få en hel del information om hur allt fungerar på Malmö universitet, men att studera är inte allt! Och Malmö är så mycket mer än ett skruvat höghus, skorrande R och di himmelsblå. För det första är Malmö betydligt mer grönt än ljusblått och det finns mycket mer att upptäcka än Turning Torso. Malmö är ett kalejdoskop av människor i alla färger och former. Här händer alltid nya grejer och den gamla arbetarstaden har blivit en nytänkande, mångdimensionell och levande stad. Självklart hjälper Malmös ca 24 000 studenter till med att sätta färg på staden, även om studentkulturen här mer handlar om stadsliv än studentliv, och som student är du snarare en integrerad del av Malmö. I Malmö finns massor att göra! Vi tipsar dig gärna om våra smultronställen. Du kan också gå med i en av Kårens föreningar, plocka upp ett exemplar av studentmagasinet Mahskara eller hyra Kårens lokal för klassfesten.

 

Saknar du något under “Ny Student”? Tipsa oss om dina idéer! Skicka ett mail till inforum@malmostudenter.se.