FAQ

 

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får. Om du söker snabba svar så kanske du kan spara in en resa till din kårexpedition eller Kårhusets reception.

Har du ytterligare frågor om studentlivet så hör gärna av dig till kansliet@karen.mah.se.

 

Måste jag vara med i en studentkår?
Nej. From den 1 juli 2010 är det frivilligt att vara med i en kår. Vi vill såklart att du ska vara medlem ändå eftersom ju ?er vi är, desto mer har vi att säga till om. Ditt medlemskap gör stor skillnad!

 

Hur blir jag medlem och vad kostar det?
Kåravgiften är 79 SEK per termin och du registrerar dig lätt online. Läs mer på BLI MEDLEM.

 

Hur betalar jag kåravgiften?
Du kan enkelt betala avgiften via din internetbank eller ditt bankkort. Klicka här och logga in med de inloggningsuppgifter du fått till din studentmejl eller på din kåravgiftsavi. Har du inte fått dessa kan du eposta ditt namn och ditt personnummer till kansliet@karen.mah.se.

 

När får jag mitt studentkort?
Du får din studentlegitimation 2-3 veckor efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns två företag på marknaden, Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Du får båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter. Du kan dock använda vilket som för att få rabatt på SJ och Skånetrafiken. Du kan även få ett intyg på att du är medlem i Kåren, som du kan använda för rabatter fram till dess att dina kort dimper ner i brevlådan. Kontakta kårreceptionen för att få ditt intyg. OBS! Det är endast om du betalar medlemsavgiften kontant eller med kontokort som vi kan se din betalning direkt, använder du ett annat betalningssätt dröjer det 3 bankdagar innan vi kan se din betalning, därför måste du ta med dig ett kvitto på din betalning om du vill få ett intyg tidigare.

 

Kan jag få ett intyg?
Ja den kan du. Kom förbi Kårhuset, ring oss på 040 – 665 75 65 eller maila kansliet@karen.mah.se så kan vi skicka ett intyg till dig via sms. Intyget kan till exempel användas för att få rabatt på SJ  tills dina kort har anlänt. OBS!  Det är endast om du betalar medlemsavgiften kontant eller med kontokort som vi kan se din betalning direkt, använder du ett annat betalningssätt dröjer det 3 bankdagar innan vi kan se din betalning, därför måste du ta med dig ett kvitto på din betalning om du vill få ett intyg tidigare.

 

Kan jag få ett intyg i mobilen?
Ja, via Mecenat. Läs mer om hur du gör på Mecenats webb. Tänk på att du måste vara registrerad i Mecenats system, dvs vara medlem i Kåren, för att få tillgång till det digitala intyget. Eftersom registreringen sker per automatik när du betalat avgiften, kan detta ta några dagar. Har du bråttom kan du skicka ett mejl till kansliet@karen.mah.se, så registrerar vi dig manuellt. Glöm inte att uppge ditt personnummer när du kontaktar kansliet.

 

Hur får jag rabatt på Skånetrafiken och SJ?
Du är berättigad till rabatten hos Skånetrafiken om du läser minst 22,5 hp per termin (dvs en studietakt på minst 50 %). Om du är yngre än 26 år eller tar studiemedel kopplas rabatten automatiskt till korten. I annat fall kan du kontakta kårreceptionen så fixar vi det till dig. Du kan läsa mer om rabatten på Skånetrafikens hemsida. Rabatten hos SJ har alla som studerar rätt till, oavsett studietakt. Mer info på SJ:s hemsida.

 

Räcker det att meddela högskolan när jag byter adress?
Nej, du måste även meddela Studentkåren Malmö när du byter adress. Din nya adress kan du maila till receptionen. Glöm inte att uppge ditt personnummer. Du kan även själv ändra din adress genom att logga in här med det avinummer och pinkod du fått via din kåravgiftsavi.

 

Hur fungerar LADOK och var kan jag få ett intyg?
Alla avslutade kurser registreras i Malmö högskolas databas LADOK. Eftersom databasen är lokal kan du bara se resultatet av de kurser du läst på Malmö högskola. Ett utdrag från databasen kan du få från din kurs- eller programsekreterare, studievägledningen eller växeln. Du kan även beställa ett utdrag genom att logga in på Mina studier. Om intyget ska användas för att söka jobb eller andra utbildningar måste det vara underskrivet.

 

Hur gör jag för att få ett ISIC-kort?
Om du är intresserad av att skaffa dig ett internationellt studentkort (ISIC-kort) inför din utlandsresa så finns information om hur du går tillväga på www.isic.org eller Kilroy.